Bosz: "De kritieken zijn me al met al meegevallen"

7 oktober 2016, 14:11

In een uitgebreid vraaggesprek op de website van Ajax blikt Peter Bosz terug op zijn eerste maanden als trainer van de Amsterdamse topclub. De 52-jarige oefenmeester uit Apeldoorn kende een stroef begin in de ArenA, maar heeft de boel inmiddels aardig op de rit gekregen. Toch vielen de kritieken hem wel mee, zegt hij.

"Dat ik onder – voornamelijk de fanatieke kern – van de Ajax-supporters niet als geus werd binnengehaald was wel duidelijk. Maar de kritieken zijn me al met al meegevallen", zegt Bosz in het interview. "Ik lees en zie tegenwoordig weinig op dat gebied. Dat scheelt wellicht. Natuurlijk kreeg ik in het begin wel mee dat ik werd gezien als een Feyenoorder op Ajax-grondgebied. Gelukkig waren er ook wel voldoende positieve geluiden. Ik had de kritieken overigens wel verwacht en vind ook dat ik mezelf moet bewijzen", stelt de zelfbewuste Bosz.

De oud-trainer van AGOVV (amateurs), De Graafschap, Heracles Almelo, Vitesse en Maccabi Tel Aviv en de voormalig technisch directeur van Feyenoord voelt zich erg op zijn plek in Amsterdam. "Bij Ajax heb ik het erg naar mijn zin. Veel mensen zullen nog aan me moeten wennen. Ik ben anders dan Frank de Boer en geef ook anders leiding. Tegelijkertijd moet ik ook wennen aan de mensen waar ik mee moet samenwerken. Dat is belangrijk. Wanneer je niet kan samenwerken functioneert niets meer. Dan klapt het. Ik zou bijvoorbeeld niet kunnen samenwerken met iemand die ik een enorme klootzak vind. Dat gaat niet. Je hoeft het natuurlijk niet altijd met elkaar eens te zijn, maar dat is iets anders dan wanneer je elkaar niet respecteert en waardeert", verzekert Bosz.

Bosz is met Ajax bezig aan een proces en hoopt dat het traject tot mooie dingen zal leiden. "Ik hoop dat ik hier in ieder geval de komende drie jaar prachtige resultaten kan laten zien. We zijn nog maar een paar maanden op weg, maar ik laat iedereen met een Ajax-hart graag zien wat ik in huis heb en daar ga ik mijn uiterste best voor doen. Mijn gevoel bij Ajax is in ieder geval heel goed", besluit Bosz, die momenteel aan een zegereeks van acht duels bezig is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen