Hake gaat niet sleutelen, Jans mist Thomas nog steeds

14 oktober 2016, 15:57

Na een week vol interlandvoetbal zijn FC Twente en PEC Zwolle zich aan het klaarstomen voor hun onderlinge wedstrijd, die zondag om 12.30 uur in De Grolsch Veste wordt afgetrapt. Het is een treffen tussen de huidige nummers zeven en zeventien van de Eredivisie. Scheidsrechter Dennis Higler moet het duel in Enschede in goede banen leiden.

Hake verwacht agressief PEC Zwolle

De selectie van FC Twente telt twee blessuregevallen: Joachim Andersen en Sonny Stevens. Voor de rest is de selectie van coach René Hake volledig fit. "Er zijn weinig redenen om veel te sleutelen", zegt de trainer dan ook op het digitale thuis van de Tukkers. Voor hem heeft de krachtmeting met PEC Zwolle een bijzonder tintje, aangezien hij daar enkele jaren actief was als assistent-coach. "Het is leuk, maar niet iets speciaals. Ik ben nu al meer dan een jaar weg bij PEC Zwolle en een groot deel van de selectie waar ik mee werkte, speelt er al niet meer. Ik heb er een fijne tijd gehad, maar dat telt nu niet meer. Het duel van zondag is weer een wedstrijd als alle andere die je wilt winnen."

Hake zag zijn voormalig broodheer stroef starten, maar weet dat de eerste zege van het seizoen voor de interlandbreak gepakt werd. Het werd 2-1 tegen ADO Den Haag. "Ze hebben de geur van de overwinning te pakken en dat zullen zij door willen trekken. Ik verwacht dat zij ons op een agressieve manier gaan bespelen. Dat hebben ze bijvoorbeeld ook gedaan in de uitwedstrijd tegen Ajax, waarbij ze een helft heel goed speelden. Tegen ADO hebben ze de schroom van zich afgespeeld en speelden ze vol op de aanval, dat heeft geleid tot de zege. Die spirit mogen we zondag van PEC verwachten", aldus Hake.

Jans heeft Thomas nog altijd niet terug

Bij PEC Zwolle zijn de gelouterde verdedigers Bram van Polen en Dirk Marcellis weer fit na de blessures die ze tegen ADO Den Haag (2-1 winst) opliepen, maar coach Ron Jans kampt nog wel met de nodige persoonlijke problemen. Nicolai Brock-Madsen (been), Stef Nijland (hamstring) en Wouter Marinus (botkneuzing in de enkel) zijn er nog niet bij en ook de belangrijke Ryan Thomas is nog niet inzetbaar. PEC Zwolle doet het rustig aan met de door pijntjes geplaagde Nieuw-Zeelander. "Volgende week tegen Excelsior moet Thomas er weer bij zijn", zegt Jans tegen De Stentor.

Het geeft voor Mustafa Saymak de gelegenheid om weer in de basis te staan. Met de beweeglijke middenvelder gaat PEC Zwolle op zoek naar de eerste overwinning op Twents grondgebied. Daarbij moet wel gezegd worden dat de ploeg van Jans in 2014 in de halve finale van de beker na strafschoppen zegevierde in Enschede.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen