Bayern loopt ondanks Robben-goal nieuwe averij op

15 oktober 2016, 17:38

Er zit zand in de motor bij Bayern München, dat de eerste vijf wedstrijden in de competitie nog wel makkelijk wist te winnen. Ondanks een treffer van de teruggekeerde Arjen Robben bleef het zaterdag steken op een 2-2 gelijkspel tegen het dappere Eintracht Frankfurt. De remise is het tweede competitiegelijkspel op rij voor Bayern, dat woensdag tegen PSV in actie komt. Ondertussen deden 1. FC Köln en 1899 Hoffenheim wel goede zaken in de Duitse competitie.

De wedstrijd begon dus mooi voor Bayern, maar de thuisploeg kwam nog voor rust terug in het duel. Szabolcs Huszti tekende voor de 1-1 en dat was niet onverdiend. Joshua Kimmich was echter weer de redder voor Bayern, door in de 62ste minuut de 1-2 te maken. Het was al zijn zesde goal dit seizoen. Daarna toonde de nummer zeven van de competitie zich wederom veerkrachtig, ondanks de rode kaart die het kreeg in de 65ste minuut. Marco Fabian bepaalde een kwartier voor tijd de wedstrijd op 2-2. Het is het derde puntverlies voor Bayern op rij, aangezien het in de Champions League ook al verloor van Atlético Madrid.

In de schaduw van Bayern is 1. FC Köln uitstekend bezig in de Duitse competitie. De club won zaterdag met 2-1 van FC Ingolstadt, dat onderaan staat in de Bundesliga, en klimt daardoor naar de knappe tweede plaats. Goudhaantje Anthony Modeste nam voor rust beide Köln-treffers voor zijn rekening. De centrumspits is dit seizoen geweldig op dreef, hij scoorde al zeven keer in zeven wedstrijden. In de slotfase tekende Lars Hinterseer namens de bezoekers nog wel voor de eretreffer.

1899 Hoffenheim is onder de de jonge coach Julian Nagelsmann geweldig bezig dit seizoen. De ploeg verloor nog niet één keer en legde zaterdag concurrent SC Freiburg met 2-1 over de knie. Sandro Wagner maakte voor rust de 1-0, waarna Florian Niederlechner in de 78ste minuut zijn ploeg aan een punt dacht te helpen. Hoffenheim-spits Andraj Kramaric bepaalde echter anders, door drie minuten later een penalty te benutten en zodoende voor een 2-1 eindstand te zorgen. Hoffenheim staat nu op de knappe vijfde plaats.

Het enige duel waarin niet gescoord werd was de ontmoeting tussen Borussia Mönchengladbach en Hamburger SV: 0-0. Door de remise is HSV wel van de laatste plaats af, die vervelende eer is nu weggelegd voor Ingolstadt.