Sparta geeft jubileumduel glans met comeback

15 oktober 2016, 20:25   Bijgewerkt: 15 oktober 2016, 20:40

Het zal één van de eerste wedstrijden zijn geweest die de KNVB in het conceptprogramma voor het eredivisieseizoen 2016-2017 invulde: het duel tussen Sparta en Willem II. Precies 100 jaar geleden stond dat affiche namelijk ook op het programma, toen Het Kasteel werd geopend. Sparta won op 15 oktober 1916 met 1-0, dit keer werd het gelijk: 2-2.

Dat er in 100 jaar voetbal op Het Kasteel veel veranderd is spreekt natuurlijk voor zich. De meest ingrijpende verandering vond plaats in 1999, toen bijna het complete stadion werd gerenoveerd. Slechts het gebouw met de twee torentjes, waardoor het stadion de huidige naam draagt, bleven behouden. Een ding is er altijd hetzelfde gebleven: de warme en gezellige sfeer.

Het Kasteel

Het Kasteel

Het jubileum, en alle festiviteiten daaromheen, leek voor Sparta verlammend te werken. In de eerste helft kregen de Rotterdammers namelijk geen echte kans. Lange tijd gold dat ook voor Willem II. Nadat Croux na ruim een half uur de lat al had geraakt, was het Sol die vlak voor de theepauze de bezoekers op voorsprong zette: 0-1. De Spanjaard kon op aangeven van Croux via de onderkant van de lat binnenschieten.

Het was een doelpunt dat enigszins uit de lucht kwam vallen, maar óók een die ervoor zorgde dat Sparta zich na rust niet meer kon verstoppen. Dat gebeurde dan ook niet. In een veel levendiger en open tweede bedrijf kregen beide ploegen meer en meer kansen. Willem II profiteerde daar het eerste van. Het was opnieuw Sol die Kortsmit het nakijken gaf. Na geklungel van Floranus en Vriends kon de spits geheel vrijstaand de 0-2 aantekenen.

Die misser kwam Willem II duur te staan. Het slotoffensief dat Sparta inzette leek lange tijd op niets uit te lopen, maar vlak voor tijd kon Goodwin met een lage voorzet de geheel vrijstaande Verhaar vinden. De Sparta-aanvaller schoot prachtig binnen en zorgde er daarmee voor dat ze in Rotterdam óók gezien de prestatie op het veld reden hebben om het glas te heffen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen