Viergever: "Feyenoord is niet dé kampioenskandidaat"

17 oktober 2016, 11:20   Bijgewerkt: 17 oktober 2016, 12:32

Nu het eredivisieweekend achter de rug is, kan de blik al voorzichtig worden gericht op aankomende zondag. Dan staan in De Kuip koploper Feyenoord en belager Ajax tegenover elkaar in de Klassieker. Ajax-verdediger Nick Viergever is positief over de Rotterdammers, maar vindt Feyenoord niet titelkandidaat nummer één.

De koploper won alle negen competitieduels tot nu toe, maar Viergever beseft dat Ajax en PSV ook nog een goede kans maken. "Ik vind Feyenoord nog niet dé kampioenskandidaat", zegt hij tegen De Telegraaf. "Het gaat tussen de traditionele top-drie, denk ik. Schrijf PSV ook nog niet af, want dat heb je vorig jaar gezien. Wij verspeelden punten tegen kleintjes (NEC en De Graafschap, red.), misschien ook door de druk van het moeten winnen. En Feyenoord verloor zeven keer op rij. Ik ben benieuwd hoe ze omgaan met de kampioensdruk die er nu al is."

De Klassieker wordt, mede door de goede reeks van de Rotterdammers, een interessante ontmoeting. "Nu Feyenoord nog ongeslagen is, wordt het wel een mooi testmoment, maar vooral een unieke kans om het gat terug te brengen tot twee punten. Dat zij bij NEC in de laatste minuut nog 1-2 maakten, is jammer. We moeten echter vooral naar onszelf kijken. Wij hadden net als Feyenoord ook negen keer moeten winnen, de honderd procent score moeten halen, want die vijf verliespunten hebben we aan onszelf te wijten. Willem II (1-2, red.) en Roda JC (2-2, red.) zijn teams die je thuis moet verslaan. Nu telt maar één ding en dat is zondag winnen", zegt de verdediger.

Viergever ziet dat de puzzel in Rotterdam-Zuid momenteel uitstekend in elkaar valt. "Feyenoord zit er goed in en ze hebben op de juiste momenten wat mazzel. Ik hoorde dat ze bij NEC een mindere wedstrijd hebben gespeeld, maar weten die wedstrijd toch winnend af te sluiten. De ploeg zit goed in elkaar. Ze hebben iedereen binnenboord gehouden en hebben op vorig seizoen voortgeborduurd. Je ziet dat ze vastigheden en scorend vermogen hebben en ze incasseren weinig tegengoals."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen