Kuyt bezorgt Feyenoord verdiend punt in Klassieker

23 oktober 2016, 16:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dirk Kuyt kan niet meer stuk in Rotterdam. De aanvoerder van Feyenoord kopte vlak voor tijd de gelijkmaker binnen tegen aartsrivaal Ajax. Het was meer dan verdiend na een wedstrijd waarin Kasper Dolberg de enige grote kans van Ajax benutte: 1-1.

Beide trainers zagen geen reden om aanpassingen te doen voor De Klassieker. Giovanni van Bronckhorst hield Steven Berghuis op de bank, de teruggekeerde Eljero Elia nam daar ook plaats. Bij Ajax keerde Lasse Schöne terug van een blessure. Nemanja Gudelj moest plaatsmaken en zat zelfs niet bij de selectie vanwege een bovenbeenblessure. Peter Bosz durfde het ook in De Kuip aan om Daley Sinkgraven als linksback op te stellen.

Zo hielp Sinkgraven Feyenoord, dat zelf nog weinig had gecreëerd, bijna in het zadel. De Rotterdammers waren wel de baas in de eigen Kuip tegen de flets spelende Amsterdammers. De drie Ajax-aanvallers wonnen bijna geen duel waardoor de aansluitende middenvelders nauwelijks in het spel voorkwamen. De opbouw van achteruit liet ook te wensen over.

Dirk Kuyt verzuimde te profiteren van een drie-tegen-twee-situatie door de bal over het doel van Onana te jagen. Eric Botteghin miste een opgelegde kans na voorbereidend werk met het hoofd door Nicolai Jörgensen en Jan-Arie van der Heijden. De vrijstaande Braziliaan joeg de bal hoog de tribune in.

Ajax mocht zich daardoor het meest gelukkig prijzen met de 0-0 ruststand. Toch maakten de bezoekers niet veel aanstalten om na rust meer te laten zien. Het leek dan ook een kwestie van tijd tot Feyenoord het overwicht in doelpunten zou omzetten. Het gebrek aan zuivere voorzetten van de rechterkant zorgde er echter mede voor dat Onana niet vaak meer werd getest.

Het ongeloof in De Kuip was bijna voelbaar. Ook in de laatste twee edities van dit eredivisieduel wisten de Rotterdammers, ondanks een sterk optreden, niet te winnen van Ajax. Dat scenario ontvouwde zich nu weer. De grote kansen die Feyenoord in de eerste helft kreeg, bleven na rust uit waardoor Van Bronckhorst een beroep moest doen op supersubs Berghuis en Michiel Kramer en joker Elia.

Ondanks gevaarlijke momenten voor beide doelen bleef het bij 1-1. Daarmee behoudt Feyenoord de ongeslagen status in de competitie en blijft de voorsprong op de concurrent vijf punten. Toch zullen de Rotterdammers niet helemaal tevreden zijn dat ze weer een kans hebben laten liggen om in eigen huis van Ajax te winnen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen