Van Hanegem mist vooral echte leider bij Feyenoord

24 oktober 2016, 12:00

Willem van Hanegem denkt dat Feyenoord nog heel wat winst kan boeken. De koploper moet het vooralsnog te veel hebben van wilskracht in plaats van goed voetbal, zo ziet hij. Ook een echte leider ontbreekt in het elftal van de Rotterdammers.

In zijn column voor het Algemeen Dagblad schrijft Van Hanegem dat het Feyenoord in De Klassieker ontbrak aan een leider die het elftal aan kan sturen als het even niet loopt. "Maar niet alleen in deze wedstrijd. 'Ik bedoel daarmee iemand die aangeeft wat er anders, beter moet in steeds terugkerende spelsituaties."

Ook het spel van de Rotterdammers kan de Kromme nog niet bekoren. "Neem de voorzetten van Bilal Basacikoglu. Gisteren kwam-ie ook weer een keer of acht door op de flank waarbij je denkt: daar valt zoveel meer uit te halen. Het is mij te makkelijk om dat aan die jongen op te hangen, de vraag is volgens mij meer: aan wie moet hij zijn ballen kwijt?", aldus de columnist, die ook in de defensie graag dingen anders zou zien. "De goal van Ajax. Dat was natuurlijk klasse gedaan van Kasper Dolberg, maar het vertelde mij ook weer dat je gewoon altijd de bibbers houdt met Jan-Arie van der Heijden als centrale verdediger."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen