Willem II verlost van laatste plaats én negatief clubrecord

29 oktober 2016, 20:26

Erwin van de Looi heeft zijn eerste thuiszege te pakken met Willem II. Uitgerekend tegen zijn oude werkgever FC Groningen wist Willem II voor het eerst sinds 13 thuiswedstrijden zonder driepunter weer eens te winnen: 2-1. De Tilburgers droegen daarmee de laatste plaats weer over aan Roda JC en wendden zowaar een negatief clubrecord af.

Het kan verkeren voor Van de Looi. De oefenmeester is, met het winnen van de KNVB Beker en twee Europese campagnes in drie jaar, de meest succesvolle trainer in de geschiedenis van FC Groningen. Diezelfde van de Looi was bij een nederlaag tegen FC Groningen opnieuw de geschiedenisboeken ingegaan, zij het deze keer op negatieve wijze. Met de overwinning sloten de Tilburgers een desastreuze reeks af, waarin 13 keer (!) op rij niet in het eigen Koning Willem II-stadion werd gewonnen.

Het was de thuisploeg die al binnen de minuut op voorsprong had kunnen komen: Falkenburg liet een vrije kopkans onbenut. Het bleek een opmaat voor de eerste helft, waarin de kansen die beide ploegen kregen, steevast werden gemist. Zo waren Ojo (schot op de paal) en Ogbeche (bal van de lijn gehaald) erg dicht bij de opningstreffer. Aan de andere kant raakte Memisevic de lat, al zag dat er gevaarlijker uit dan dat het in werkelijkheid was.

Met het missen van die kansen deden de meeste spelers binnen de krijtlijnen niet veel anders dan de voorgaande 10 wedstrijden in dit seizoen. Van de 22 basisspelers vonden alleen Falkenburg (Willem II), van Weert en Linssen (FC Groningen) voorafgaand aan het affiche het net in de Eredivisie. Na de theepauze kwam daar echter verandering in.

Nadat FC Groningen een veldoverwicht leek te hebben verweven was het toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. Thom Haye kopte een voorzet van Jordy Croux eerst nog tegen Padt aan, maar in de rebound kon diezelfde Haye het net wel vinden: 1-0. Waar je zou verwachten dat trainer Ernest Faber de boel voorafgaand aan het duel wel danig op scherp zou hebben gezet, was de openingstreffer pas echt het signaal voor de Groningers om actief op zoek te gaan naar een doelpunt. Niet lang na de openingstreffer kwam die goal: Van Weert kon een hoge bal doorkoppen, en zodoende de geheel vrijstaande Mahi bedienen. Het was een koud kunstje voor de vleugelspeler om te scoren: 1-1.

FC Groningen ging daarna door met aanvallen. De Noorderlingen leken zodoende de beste kans op de overwinning te hebben, maar Bartholomew Ogbeche dacht daar anders over: vlak voor tijd kon hij een hoge voorzet, die door Padt op de lat werd gekopt, binnenkoppen. De Nigeriaan zorgde er daarmee voor dat Willem II de laatste plek weer aan Roda JC overdoet en zelfs boven FC Groningen staat in de stand.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen