Opnieuw miljoenenverlies Vitesse, ondanks stijgende omzet

2 november 2016, 08:25

Vitesse heeft in het seizoen 2015/16 een fors verlies gedraaid. De Arnhemse club had in het vorige seizoen een verlies van 13,3 miljoen euro. Een stijging ten opzichte van de voetbaljaargang ervoor, toen het tekort 10,6 miljoen euro bedroeg.

De nummer zeven van de Eredivisie zal in de loop van de dag haar cijfers officieel presenteren, maar De Gelderlander belichtte ze woensdagmorgen al. Hierin staat bijvoorbeeld ook dat de omzet van de club steeg met een half miljoen tot 14,3 miljoen euro, de transferopbrengst positief is (2,7 miljoen euro), dat de club een eigen vermogen van 26 miljoen euro heeft en schuldenvrij is.

Toch moest eigenaar Aleksandr Tsjigirinski weer bijspringen en zo'n zes miljoen euro investeren in Vitesse. In totaal is er sinds de overname in 2010 nu ongeveer 140 miljoen euro geïnvesteerd in de club.

Een van de oorzaken van het grote verlies, is de rechtszaak van de Vrienden van Vitesse tegen de provincie Gelderland. In de vijftien jaar lopende zaak eisten de Vrienden van Vitesse 37 miljoen euro van de provincie, maar deze kregen ze niet. De kosten kwamen van twee miljoen euro kwamen echter wel voor de rekening van de club.

Ook daalden de salariskosten van de club niet zo hard als gehoopt. "Dat is door doorlopende contracten gestagneerd", zegt algemeen directeur Joost de Wit. Het budget voor A-selectie ligt nu op 8,5 miljoen euro, maar moet volgens De Wit nog verder dalen tot acht miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen