Hake: "Moeten ook lef tonen tegen grote club als PSV"

4 november 2016, 15:53

Na een zomer vol onzekerheid en onrust keerde de rust bij de start van het seizoen in rap tempo terug bij FC Twente. De Tukkers verzamelden in de eerste elf optredens zelfs al achttien punten in de Eredivisie en staan daardoor op een knappe zesde plaats. Het is de vraag of de ploeg van coach René Hake komende zaterdag ook in de uitwedstrijd tegen PSV hun mannetje kunnen staan.

Hake wil helemaal niets weten van een sportieve dip bij de tegenstander uit Eindhoven. "De prestaties van PSV in de competitie zijn qua resultaten vergelijkbaar met vorig jaar", zegt de Twente-trainer op de clubwebsite. "Wat opvalt is dat ze in verhouding met vorig jaar minder goals maken, al krijgen ze wel genoeg kansen om de wedstrijden te beslissen. Het spel van PSV ziet er goed uit en in de wedstrijden waarin ze nadrukkelijk op de helft van de tegenstander spelen zijn ze in staat goed door te combineren. Met Pröpper en Ramselaar heeft PSV jongens die daar in de kleine ruimte goed op kunnen anticiperen."

Durf moet volgens Hake voor Twente het sleutelwoord zijn in Eindhoven. "Wij willen zaterdag graag laten zien dat we ook tegen een grote club als PSV goed kunnen spelen, zoals we dat in de wedstrijden hiervoor hebben gedaan. Daar is alle lof voor geweest en dat willen we ook nu laten zien. Tegen PSV ligt er voor ons een grote, maar ook mooie uitdaging. Kleine fouten die tegen Go Ahead Eagles of Roda JC niet werden afgestraft, zijn tegen PSV dodelijk. We moeten gegroepeerd en compact spelen om de ruimtes niet weg te geven, maar we moeten ook lef tonen", aldus Hake.

Sonny Stevens, Fredrik Jensen en Chinedu Ede zijn tegen PSV wegens blessures niet aanwezig bij Twente.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen