Hateboer hoopt: "Duitsland of Engeland zou geweldig zijn"

9 november 2016, 18:59

Dinsdag werd duidelijk dat Hans Hateboer na dit seizoen de deur bij FC Groningen achter zich dichttrekt. De rechtsback heeft besloten om zijn aflopende contract niet te verlengen en zinspeelt op een avontuur in Duitsland of Engeland, zo zegt hij tegen FOX Sports.

Dinsdag werd het nieuws dat Hateboer vertrekt op de clubsite bekendgemaakt en vandaag geeft de verdediger tekst en uitleg. "Ik wil op zoek naar iets nieuws. Dat heb ik denk ik nodig om mij verder te ontwikkelen, om te zien waar mijn plafond ligt. Ik heb het gevoel dat ik dat nodig heb", vertelt hij. "Ik wil weg uit de vertrouwde omgeving. Het lijkt me geweldig om in Engeland of Duitsland te spelen."

Hateboer heeft nog niet concreet bij welke club hij aan de slag gaat en weet ook nog niet of hij in de winter of in de zomer vertrekt. "Ik kan wel heel hard roepen dat ik naar de Premier League of Bundesliga wil, maar als ze daar niet op je zitten te wachten… We zien wel wat er komt. Als het in de winter niet is, dan aan het eind van het seizoen."

Als de jeugdinternational in de winter verkast, dan krijgt Groningen nog een transfersom voor hem. "Ik wil niet per se in de winter weg, hoor. Absoluut niet. Maar het is wel een optie. En als Groningen wat wil verdienen, is dat voor hen ook een stuk interessanter", beseft hij. Een transfer binnen Nederland sluit hij ook niet uit. "Dan moet het wel echt een verbetering zijn ten opzichte van Groningen. De clubs bovenin zijn op mijn plek goed bezet en dan moeten ze je ook nog willen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen