Lijnders: "Wijnaldum belichaamt onze manier van voetballen"

19 november 2016, 10:14

Georginio Wijnaldum is niet de enige Nederlander die op de loonlijst staat bij Liverpool, ook Pepijn Lijnders is werkzaam bij het eerste elftal van de koploper van de Premier League. De oefenmeester is werkzaam als assistent van Jürgen Klopp en heeft een hoge pet op van landgenoot Wijnaldum.

"Gini belichaamt de manier van voetballen die wij met Liverpool hebben", legt de coach uit aan De Telegraaf. Lijnders ziet dat spelers van The Reds zich dit seizoen goed ontwikkelen. "Spelers ontwikkelen individueel het meeste door de ontwikkeling van het team", zegt hij. "Wij hebben een collectieve manier van aanvallen, door het agressieve naar voren verdedigen gebeurt alles met de hoogste intensiteit."

Lijnders stelt dat Wijnaldum na zijn transfer van Newcastle United moest aanpoten bij Liverpool. "Hij moet sneller denken, sneller handelen, sneller een actie maken. Het positiespel moet steeds sneller als we de bal hebben veroverd en we zoeken razendsnel de ruimte waar we gevaarlijk kunnen zijn. Het is een ontwikkelingsstrategie om uiteindelijk het individu sterker te maken."

Liverpool speelt vanmiddag (zaterdag) de uitwedstrijd tegen Southampton.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen