Interview: wordt Verdonk de Karsdorp van de linkerflank?

22 november 2016, 07:00   Bijgewerkt: 21 november 2016, 22:42

Toen Calvin Verdonk eind vorig jaar zijn handtekening zette onder een contract tot 2020 bij Feyenoord, zei technisch directeur Martin van Geel dat er een mooie toekomst weggelegd is voor 'een van de grootste talenten de club'. Om de verwachtingen waar te kunnen maken komt de 19-jarige linksback dit seizoen op huurbasis voor PEC Zwolle uit. FCUpdate.nl sprak met de jeugdinternational van Oranje na de wedstrijd tegen zijn eigenlijke werkgever.

Verdonk heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de krachtmeting met Feyenoord. Het was voor hem mooi om zijn ploeggenoten weer te zien, maar in de wedstrijd zelf was PEC Zwolle kansloos: 3-0. "Het is teleurstellend dat we ruim verloren hebben. Er zat meer in, maar na de 1-0 viel het een beetje uit elkaar bij ons. Maar het was wel mooi om hier weer te spelen, tegen mijn oude ploeggenoten", zegt Verdonk. "Het was ook wel apart. Het is namelijk nog niet eens zo lang geleden dat ik bij Feyenoord ben weggegaan. Maar het was een mooie wedstrijd voor mij, ik heb ervan genoten. Het was een mooie en speciale ervaring, ook omdat ik met veel jongens samen getraind heb en eigenlijk nog speler van Feyenoord ben."

Doorgroeien naar Feyenoord 1

Komende zomer keert Verdonk in principe terug bij Feyenoord, maar een concreet beeld van volgend seizoen heeft de jeugdinternational nog niet. "Ik heb daar nog niet echt over nagedacht. Na dit seizoen zien we het wel. Dan zal er wel een evaluatiegesprek plaatsvinden", denkt hij. Voordat het zover is, wil Verdonk nog meerdere stappen zetten. "Ik moet zeker nog doorgroeien dit seizoen. In fysiek en mentaal opzicht moet ik mezelf bijvoorbeeld nog verbeteren. Ik wil zo goed mogelijk terugkeren in Rotterdam."

Karsdorp als voorbeeld

Toch lijkt het voor Verdonk in de nabije toekomst lastig te worden om door te breken bij Feyenoord, omdat de club met Terence Kongolo, Lucas Woudenberg en Miquel Nelom drie prima linksbacks in de gelederen heeft. "Ze hebben inderdaad meerdere goede linksbacks. Volgend seizoen is het daarom kijken naar wie er zal blijven en wie er zal vertrekken. Dan kunnen we bekijken hoe mijn kansen zullen zijn", aldus Verdonk.

Een beter voorbeeld dan Rick Karsdorp kan Verdonk niet krijgen, op de weg naar zijn doorbraak in Rotterdam-Zuid. De rechtsachter heeft zich op indrukwekkende wijze gemanifesteerd in De Kuip. "Natuurlijk zie ik hem als een voorbeeld. Hij komt ook vanuit de jeugd en is een vaste waarde geworden in De Kuip. Hij speelt nu zelfs in Oranje. Hij doet het heel goed en is een echte steunpilaar voor Feyenoord", aldus Verdonk. Wordt hij later de Karsdorp van de linkerflank? "Hij heeft wel meer diepgang dan ik. Ik ga niet elke wedstrijd zo vaak naar voren. Maar wie weet ga ik dat wel doen als ik weer bij Feyenoord speel", reageert de linksback met een lach.

Door: Koen Jans

[photo,102623,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen