Spectaculaire Clásico eindigt in een gelijkspel

3 december 2016, 18:16   Bijgewerkt: 3 december 2016, 22:02

Barcelona heeft in het eigen Camp Nou niet van Real Madrid weten te winnen. Na een moeizame eerste helft kwam de Catalaanse ploeg via Luis Suárez snel tot scoren in de tweede helft. Na de openingstreffer ging Barça alleen maar beter spelen, en lukte het Real Madrid niet om het heft in handen te nemen. Via een keiharde kopbal van Sergio Ramos kwam Real Madrid in de 90ste minuut toch op gelijke hoogte. De eindstand was dus 1-1 en Real behoudt haar voorsprong op Barcelona.

Zelden was de druk op Barcelona voorafgaand aan een duel tegen Real Madrid zo groot als vandaag. De Catalanen stonden al op zes punten achterstand van haar eeuwige rivaal, en dus moest er in eigen huis eigenlijk wel gewonnen worden. Barcelona had dus graag furieus willen beginnen, maar dit kwam er niet van. Madrid begon tactisch sterk en hield de linies gesloten. Het lukte Barça niet om door de compacte verdediging van Real te spelen.

De enige echte kans van de eerste helft kwam op naam van Ronaldo. Modric vond met een weergaloze pass Vázquez, die op zijn beurt Ronaldo vond. Ronaldo speelde Mascherano door de benen, maar het lukte de Portugees vervolgens niet om krachtig uit te halen. Real Madrid had in de eerste helft dus de beste kansen gehad, maar gescoord werd er niet. Met een 0-0 tussenstand zochten de ploegen de catacomben op, en vooral Barcelona zal ontevreden geweest zijn over de eerste helft.

Na de 1-0 kwam aanvoerder Andrés Iniesta in de ploeg voor Barcelona, hij maakte voor het eerst sinds 22 oktober weer speelminuten. Real Madrid kon niet langer afwachten, en dus probeerde het vaker naar voren te komen. Het lukte de Madrileense ploeg echter niet om het heft in handen te nemen, en bij Barcelona ging het met Iniesta alleen maar beter lopen. Zo schoot Neymar na een mooie kapbeweging over, nadat hij de bal ontving van Iniesta. Een paar momenten later schoot Iniesta via het been van Dani Carvajal in het zijnet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen