Jans kritisch: "Progressie is in deze groep nog niet te zien"

4 december 2016, 09:14

Ron Jans zag PEC Zwolle met 3-1 verliezen van Vitesse en stelt na afloop dat vooral de mentaliteit in zijn spelersgroep beter moet. Door de nederlaag bezet de club nu de zestiende plek met slechts twee punten meer dan de nummer laatst Go Ahead Eagles.

"Ik zit enorm met de eerste helft in mijn maag. Het was nu niet vol te houden om positief te blijven, dit was onthutsend", aldus Jans in gesprek met FOX Sports. "Waar het aan ligt? We hadden een ander systeem, maar dat kan niet de reden zijn dat we niet durfden te voetballen en dat ballen van voeten afspringen. Tegen Feyenoord speelden we ook zo, maar we kwamen niet in de buurt van het doel. Dat probeerden we nu met andere mensen wel te bereiken, maar met name aan de rechterkant was het heel slecht."

Of PEC in de winterstop nog enkele versterkingen gaat halen, wil Jans niet zeggen. "Het is nog geen winterstop en daarnaast moet je altijd vertrouwen houden in de mensen met wie je samenwerkt. Dus ik ga nu geen dingen roepen. Er zit nog groei en talent in deze selectie. Maar ik vind dat de progressie nog niet te zien is", concludeert de trainer, die de hand ook deels in eigen boezem steekt. "Het systeem heeft de jongens niet geholpen. Maar als je als speler zaterdagochtend wakker wordt en je hebt in de avond een wedstrijd dan moet je er klaar voor zijn. En bij sommige jongens vraag ik me af of ze dat elke week kunnen opbrengen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen