Zoet: "Bondscoach had geen reden me te wisselen"

6 december 2016, 10:04

Het is alweer even geleden, maar de wisseling van de wacht in het doel van het Nederlands elftal is Jeroen Zoet niet in de koude kleren gaan zitten. De PSV-sluitpost was de eerste keeper van Oranje, maar moest in oktober tegen Wit-Rusland en Frankrijk ineens plaatsmaken voor Maarten Stekelenburg. Onterecht, stelt de keeper.

In gesprek met Helden Online blikt de eerste doelman van PSV terug op zijn wissel. "In september speelde ik tegen Griekenland en Zweden, een maand later meldde ik me weer bij Oranje met het idee: ik ga weer spelen. Toen volgde de mededeling van Danny Blind en Frans Hoek dat ik niet zou spelen, dat was een klap", zegt hij eerlijk. "De bondscoach had in mijn optiek ook geen goede reden om me te wisselen, hij zag toen meer in Maarten Stekelenburg dan in mij. Het enige wat ik kon doen, was het een plek geven en keihard blijven trainen."

Ondanks de teleurstelling blijft hij strijdbaar. "Mijn eerste prioriteit blijft PSV, als ik daar goed en steady speel, kunnen ze ook bij Oranje niet meer om me heen. De periode dat er een onomstreden eerste keeper was bij Oranje, zoals in de tijd van Edwin van der Sar, is er nu niet meer", beseft Zoet. "Het blijft elke keer weer gaaf om me te melden bij het Nederlands elftal. Ook leuk om die jongens weer te zien. Bas Dost is een goeie maat van me geworden. Hij appte nog dat hij het balen vond dat ik er de laatste interlands tegen België en Luxemburg door een bovenbeenblessure niet bij kon zijn."

Zoet hoopt dat Oranje zich weet te kwalificeren voor het WK van 2018 in Rusland.  "Dat eindtoernooi wil ik nu graag ook een keer meemaken met Oranje. Wesley Sneijder heeft me weleens verteld hoe dat is, dat moet fantastisch zijn. Hoe dicht ik bij de definitieve selectie zat voor het WK 2014, weet ik niet. Ik heb heel hard en goed getraind in Hoenderloo destijds, maar liep toen op dat niveau nog wel een beetje op m'n tenen. Ik viel uiteindelijk af. Dat was een klapje, maar ik kon dat snel verwerken en ging op vakantie. Nu zie ik het als een heel mooie ervaring op weg naar het WK 2018. De kwalificatie móét lukken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen