Officieel: Bazoer verlaat Ajax en tekent bij VfL Wolfsburg

14 december 2016, 16:23   Bijgewerkt: 14 december 2016, 16:50

De transfer van Riechedly Bazoer naar VfL Wolfsburg is al in kannen en kruiken. Woensdagmiddag bracht de Bundesliga-club officieel naar buiten dat de overgang van de 20-jarige middenvelder van Ajax naar de Volkswagen Arena rond is. De naam van Bazoer zong al een tijdje rond bij Wolfsburg.

Bild meldde woensdagmiddag al in koeienletters dat Wolfsburg de komst van een 'Holland-Juwel' beklonken heeft en de officiële bevestiging vanuit de club volgde al snel. Bild stelt dat de Bundesliga-club 12 miljoen euro naar Ajax overmaakt voor Bazoer. Bovenop dit bedrag kunnen nog andere betalingen komen. Bazoer tekent tot medio 2021 bij Die Wölfe.

Op 17 juli 2015 speelde Ajax een vriendschappelijke wedstrijd tegen Wolfsburg en toen zou Bazoer al opgevallen zijn bij de Duitse club. De werkgever van Jeffrey Bruma bleef de middenvelder volgen en heeft nu dus toegeslagen op de markt. Dat doet het op een moment dat de middenvelder uit beeld was bij Ajax. Sinds de laatste weken van het vorige seizoen had de international namelijk geen vaste basisplaats meer in de Amsterdam ArenA.

Bazoer is een voormalig jeugdproduct van PSV en debuteerde op 6 december 2014 namens Ajax in de Eredivisie. De middenvelder kwam tot dusver tot 51 wedstrijden en zes doelpunten in de Nederlandse competitie. Met Wolfsburg stapt hij over naar de huidige nummer vijftien van de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen