Bosz: "Kluivert heeft een mooie toekomst voor zich"

18 januari 2017, 13:09

In de eerste helft was het afgelopen zondag flets wat Ajax liet zien in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle, maar de invalbeurt van Justin Kluivert leek de ploeg van Peter Bosz nieuw elan te geven. De trainer heeft genoten van het debuut van de 17-jarige aanvaller, maar benadrukt dat hij rustig moet blijven.

"Ik vond dat hij goed speelde", zegt Bosz in gesprek met Ajax TV over Kluivert junior. "Hij deed wat wij van hem verwachtten. Hij had dreiging en acties als vleugelspits, maar speelde ook op de juiste momenten simpel. Dat verwachten we de komende tijd ook. Hij moet gewoon doen wat hij moet doen", aldus de keuzeheer van Ajax, die vond dat Kluivert het niveau omhoog tilde. "Dat vond ik wel, ja. Niemand kende hem natuurlijk ook en wist we ze konden verwachten."

Kluivert was in de winterstop mee op trainingskamp in Portugal. "Daar liet hij al een goede indruk achter. Hij heeft snelheid en dreiging, wil vooruit gaan, komt met voorzetten en heeft zijn eigen dreiging naar de goal. Op die manier leerde ik hem daar kennen. Omdat Bertrand en Vaclav (Traoré en Cerny, red.) er niet bij waren zaten we dun in de vleugelspitsen, maar ik haal er alleen jongens bij als ze het goed kunnen invullen als het nodig is."

Tot slot komt Bosz met wat advies voor de jonge Kluivert. "We kunnen er lang over praten, maar het gaat nu pas beginnen. Het zal nu alleen maar moeilijker worden, omdat mensen nu hoge verwachtingen van hem hebben. We moeten hem lekker met rust laten en hij moet heel goed zijn best blijven doen en rustig blijven. Dan komt het wel goed. Hij heeft een hele mooie toekomst voor zich."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen