Touré wil ondanks Chinese interesse bij City blijven

24 januari 2017, 09:29

Yaya Touré kan in navolging van vele anderen voor het grote geld in China kiezen, maar wil graag bij Manchester City blijven. Dat is de Ivoriaanse middenvelder ook verschuldigd aan de fans van de Engelse topclub, zo vindt hij zelf.

Touré heeft meerdere aanbiedingen gekregen vanuit China en kon daar naar verluidt zelfs 500.000 euro per week verdienen, maar de 33-jarige middenvelder stelt dat geld niet zijn drijfveer is. "Zo denk ik er inderdaad over. Ik heb ook altijd gezegd dat ik gefrustreerd zou raken als ik in China aan de slag zou gaan. Ik speel voetbal omdat ik van het spelletje hou, niet alleen maar om geld te verdienen", zegt de speler van Man City tegen Sky Sports. "Ik geniet van het voetbal en het spelen tegen grote tegenstanders en daar wil ik mee doorgaan."

Sinds de zomer van 2010 speelt Touré al bij City, waar hij dit seizoen lange tijd niet in beeld was bij manager Pep Guardiola. Toen de kou met de coach uit de lucht gehaald werd in november, wist de Ivoriaan zich weer in de basis te knokken. Wellicht wordt zijn aflopende contract daardoor verlengd. "Ik wil hier iets teruggeven aan de fans. Ik wil hard voor ze blijven werken."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen