Matchwinner Toornstra: "Dit voelt niet als revanche"

12 februari 2017, 10:13

Hij kreeg de voorkeur boven Dirk Kuyt en dat vertrouwen van zijn coach Giovanni van Bronckhorst betaalde Jens Toornstra rijkelijk terug. De 27-jarige middenvelder leidde Feyenoord zaterdag in De Kuip met twee goals hoogstpersoonlijk naar een 2-0 overwinning op FC Groningen. En dat terwijl hij vorige week tegen FC Twente (0-2 winst) nog genoegen moest nemen met de rol van invaller.

"Scoren is het lekkerste dat er is", reageerde Toornstra na afloop voor de camera van FOX Sports. Vorige week is de oud-speler van ADO Den Haag en FC Utrecht alweer vergeten. "Nee, dit voelt niet als revanche. Natuurlijk wil je graag belangrijk zijn voor het team. Vorige week stond ik wissel, maar ik hecht daarom niet nog meer waarde aan mijn twee doelpunten."

Steven Berghuis verrichte in de 38ste minuut het voorbereidende werk bij de 1-0 van Toornstra. De actie die vooraf ging aan de tweede Feyenoord-treffer, ruim twintig minuten na rust, was formidabel. Jan-Arie van der Heijden bediende Toornstra met een bal achter het standbeen. "De assist van Steven was heel mooi en die van Jan-Arie ook. Hij kreeg de bal vrij in de kleine ruimte. Ik weet dat ie dat kan, dus ik stond al te wachten en kreeg de bal ook voor mijn voeten."

Voor Feyenoord was het de achtste zege op rij in de Eredivisie. De Rotterdammers blijven daardoor de fiere koploper, met acht en elf punten voorsprong op respectievelijk Ajax en PSV. Die teams komen zondag nog wel in actie. Ondanks de ruime marge rekent Toornstra zich nog niet rijk. "Elke volgende wedstrijd kan een valkuil zijn, maar als het aan ons ligt, krijgen we geen dip meer", reageerde de middenvelder. Het contrast met vorig jaar is groot, weet ook Toornstra. "Toen hadden we na vijf duels na de winterstop nul punten, nu vijftien. Als je het zo zegt, is het eigenlijk wel bizar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen