AZ hoopt na treffen met Willem II weer lekker te slapen

17 februari 2017, 15:37

Waar Willem II vorige week een uiterst geslaagd weekend beleefde, dankzij een fraaie 0-2 overwinning bij Vitesse, heeft men in het kamp van AZ niet zo lekker geslapen. De Alkmaarders gingen donderdagavond met 1-4 onderuit tegen Olympique Lyon en staan daardoor op de rand van uitschakeling in de Europa League. Spoelt AZ de kater zondagmiddag weg tegen Willem II?

Van de Looi is trots

Voordat Willem II-coach Erwin van de Looi vooruitblikte naar het duel met AZ, ging hij nog één keer in op het succes in Arnhem. "We hebben natuurlijk een goed gevoel over gehouden aan de wedstrijd in Arnhem. Het was een echte teamprestatie. Echter hebben we daar niet ons niveau gehaald. Het ontbrak aan lef en positioneel stonden we niet goed. Maar al met al hoeven we ons natuurlijk niet te excuseren, het dubbeltje is vaak genoeg de andere kant opgevallen", zo citeert de clubwebsite Van de Looi. Hij prijst de mentaliteit van zijn ploeg. "We zijn tot ver in blessuretijd blijven knokken voor elkaar. Als je dan uiteindelijk met z'n allen dit resultaat over de streep weet te trekken, mag je daar best trots op zijn."

Van de Looi mist Freek Heerkens en Funso King Ojo nog tegen AZ, terwijl Pele van Anholt een vraagteken is wegens knieklachten. "We weten wat ons te wachten staat", zegt Van de Looi over de tegenstander van zondag. "AZ is een goede ploeg met individueel veel kwaliteiten. Ook het feit dat ze een brede selectie hebben maakt ze een sterke ploeg. Dat ze gisteravond een Europa League wedstrijd hebben gespeeld, zal ze dan ook weinig parten spelen. We zullen het zelf moeten brengen."

Van den Brom kiest voor vorm

AZ-trainer John van den Brom is geschrokken van de 1-4 tegen Lyon in de EL. "Hoe ik geslapen heb? Slecht. Dus dan word je moe wakker. Dat is eigenlijk altijd zo na een nederlaag. Maar ja, we moeten verder. Ik vind het belangrijk om hiervan te leren en nu weer vooruit te kijken", zegt Van den Brom op AZ.nl. Ondanks de midweekse inspanning beschikt hij over een fitte spelersgroep, al is Ron Vlaar nog een twijfelgeval.

Dat zorgt voor genoeg concurrentie. "Het is nu zaak om jongens op te stellen die fit en in vorm zijn. Ik moet in relatief korte tijd een elftal neerzetten dat van Willem II kan winnen. Het geraamte van het team staat, maar daarin kan ik altijd nuances aanbrengen door hier en daar iemand te vervangen. Zaterdag bekijken we hoe iedereen er fysiek voor staat", verklaart Van den Brom, die verder aangeeft dat hij verwacht dat zijn ploeg het spel zal moeten maken in Tilburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen