Bosz: "Dit was niet het moment om Neres te brengen"

23 februari 2017, 22:11

Peter Bosz vond Ajax donderdagavond tegen Legia Warschau niet zijn beste wedstrijd spelen, maar stelde dat de Amsterdammers over twee wedstrijden gezien de beste ploeg waren. Aanwinst David Neres zat voor het eerst op de bank, maar op zijn debuut moet de Braziliaan nog even wachten.

"Over twee wedstrijden gezien vind ik dat we terecht door zijn. Ik ben trots dat we bij de laatste zestien zitten", aldus Bosz, die Neres nog op de bank hield in de Amsterdam ArenA. "Als de stand het had toegelaten had ik Neres gebracht, maar bij 1-0 vond ik het nog te gevaarlijk. Hij weet denk ik nog te weinig van onze manier van spelen", legt de trainer uit aan FOX Sports.

Waar Bosz normaal vrij rustig en stoïcijns oogt op de bank was dat in de slotfase van het duel met Legia wel anders. "Als zij zouden scoren was het over voor ons. Ik vond dat wij de gehele wedstrijd de bovenliggende partij waren, maar zij waren uit de counter ook gevaarlijk." Desgevraagd ging de trainer ook in op de wissel van Kaspter Dolberg. "Ik vond hem niet goed spelen. In het laatste deel van de wedstrijd wilde ik dat we heel balvast zouden zijn en dat was hij niet. Te veel reageren in plaats van anticiperen. Dat is vaak ook een teken dat iemand moe is."

Over Hakim Ziyech wordt de laatste weken gezegd dat hij eveneens wat moe oogt. Bosz begrijpt dat commentaar wel. "Als iemand zo ontzettend veel loopt als Hakim dan is dat ook logisch. Of hij geen twee duels per week kan spelen op de manier dat ik hem graag zie voetballen? Dat komt vanzelf wel als hij eraan gewend is. Ik vind hem uitstekend spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen