Hake: "Meer afgedwongen, maar niet genoeg voor winst"

24 februari 2017, 23:22

Met 1-1 was het resultaat hetzelfde, maar coach René Hake vond FC Twente vrijdag op bezoek bij ADO Den Haag stukken beter spelen dan twee weken geleden in de laatste uitwedstrijd tegen Excelsior.

"We begonnen goed aan de wedstrijd. De eerste tien minuten waren we veel op de helft van ADO Den Haag. We waren in staat het doel een aantal keer onder vuur te nemen, alleen stond Zwinkels een doelpunt in de weg", aldus Hake volgens de clubwebsite op de persconferentie. Via Ruben Schaken kwam ADO in de twaalfde minuut op voorsprong. "Een slippertje van Andersen met een slechte aanname", wees Hake als oorzaak van het tegendoelpunt aan.

"Je weet van tevoren dat ADO zal proberen het veld klein te houden. Dan moet je oppassen niet geslacht te worden via uitvallen en spelhervattingen. Wij hadden wel het balbezit, maar kwamen niet tot veel kansen", vervolgde Hake. Toch werd het in de 26ste minuut 1-1 via Enes Ünal. "Ook de tweede helft kwamen we wel in de zestien, maar konden we niet vrij schieten en wanneer dat wel lukte, werden de schoten alsnog geblokt. Dan weet je dat het gevaar zit in een counter of een spelhervatting. ADO was wel dreigend, maar het had uiteindelijk geen consequenties. Ik denk dat ons veldspel vele malen beter was als tegen Excelsior. We hebben vandaag meer afgedwongen, maar niet voldoende om te kunnen winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen