Titelkansen Ajax slinken na gelijkspel bij Excelsior

19 maart 2017, 16:36

Ajax heeft vanmiddag bijzonder slechte zaken gedaan in de strijd om de landstitel. De Amsterdammers zaten totaal niet in de wedstrijd en hadden grote moeite met het stugge Excelsior. De Kralingers kwamen na een klein half uur spelen op voorsprong door een eigen goal van Kenny Tete, waarna Justin Kluivert met zijn eerste Eredivisie-treffer de stand enkele minuten later gelijk trok. Doordat beide ploegen in de tweede helft niet meer tot scoren kwamen bleef het bij 1-1 en moet Ajax nu weer zes punten toegeven op koploper Feyenoord.

Dat lukte bijzonder goed toen Mike van Duinen na een klein kwartier werd diepgestuurd en één op één kwam te staan met Andre Onana. Matthijs de Ligt voorkwam met een uitstekende tackle op de bal dat de Excelsior-spits kon uithalen. Even later was het diezelfde De Ligt die grandioos in de fout ging. Hij won rond de cornervlag een duel van Stanley Elbers, maar leverde vervolgens de bal zo in bij Van Duinen. Die bleef kalm en schoot de 1-0 binnen, hoewel het uiteindelijk Kenny Tete bleek die de bal in eigen doel gleed. Ajax moest dus in de achtervolging en deed dat ook. Ziyech nam een ingooi snel, kreeg de bal terug en gaf vervolgens hard en scherp voor. Doordat bij Excelsior de organisatie even weg was kon Justin Kluivert vrij intikken. Hij faalde niet en maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie: 1-1.

Peter Bosz probeerde nog wat te forceren met het inbrengen van Matteo Cassiera en later Abdelhak Nouri, maar Excelsior was simpelweg te vastberaden om het punt nog uit handen te geven. Ajax begint de Klassieker over twee weken dus met zes punten achterstand op Feyenoord, terwijl Excelsior weer een puntje richting de veilige veertiende plaats is gekropen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen