EK vrouwen houdt FC Utrecht uit eigen Galgenwaard

21 maart 2017, 08:43

Mocht FC Utrecht de play-offs winnen, dan kan het haar thuiswedstrijden in de tweede en eventuele derde voorronde van de Europa League niet in de eigen Galgenwaard spelen. Dit vanwege het EK vrouwen, dat komende zomer van 16 juli tot en met 6 augustus in Nederland wordt gehouden. Voor dat toernooi is Utrecht één van de speelsteden.

"Wij hebben in 2014 een weloverwogen besluit genomen het EK hierheen te halen met als doel extra inkomsten te genereren voor de club", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht tegen het Algemeen Dagblad. "Destijds was er geen sprake van dat Nederlandse clubs in deze fase van het Europese toernooi moesten instromen en dus gingen wij ervan uit dat er geen agenda-technisch probleem zou ontstaan. Die situatie is helaas inmiddels achterhaald door de resultaten van het Nederlands voetbal."

"Met de kennis van nu waren we ongetwijfeld tot een ander besluit gekomen. De mooie prestaties van ons eigen team maken de situatie extra zuur", besluit Van Schaik. FC Utrecht bekijkt momenteel de andere opties, al benadrukt Van Schaik dat de focus eerst op kwalificatie moet liggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen