"Ik had Nicolai niet naar Liverpool moeten sturen"

30 maart 2017, 10:54

Met negentien doelpunten en tien assists is Nicolai Jørgensen dit seizoen, in ieder geval op papier, de belangrijkste speler in de Eredivisie. Een belangrijke steun voor de spits van Feyenoord is vader Lars, die hem niet zakelijk begeleidt maar wel een mentor voor hem is. Jørgensen senior stelt dat zijn zoon vroeger al veel talent had, in meerdere sporten.

Jørgensen heeft het gemaakt in de voetbalwereld, maar had volgens zijn vader ook zomaar prof kunnen worden in een andere sport. "Ik denk dat hij ook een toptafeltennisser had kunnen worden. Of een golfer, dat deed hij vroeger heel vaak. Nu speelt hij misschien nog twee keer per jaar. Maar hij kan een bal zo 300 meter ver wegslaan", zegt Lars Jørgensen in een interview met De Telegraaf.

Vader Jørgensen, die zelf de derde divisie haalde als speler, bezoekt bijna alle wedstrijden van zijn zoon bij Feyenoord. Dat deed hij ook al bij onder meer Bayer Leverkusen en FC Kopenhagen. "Toen Nicolai 14 jaar was, was hij een van de beste spelers in Scandinavië. Hij heeft destijds twee weken stage gelopen bij Liverpool. Toen hij terugkwam, was de druk zo groot voor een jongen van 14. Het was een fout van mij om hem die kant op te sturen", blikt Lars Jørgensen terug.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen