Nieuwkoop en Neres pakken eerste basisplek in Klassieker

2 april 2017, 13:23

Valt vandaag de beslissing in de Eredivisie? Dat is de grote vraag voor De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord in de ArenA. Als Feyenoord wint, komt de koploper acht punten los te staan, komt de eerste landstitel sinds 1999 wel heel dichtbij en zal PSV ook nog eens de nummer twee zijn. Wint Ajax, dan komt het echter op drie punten van Feyenoord te staan. Er is in de kraker een basisplek voor David Neres en Bart Nieuwkoop.

Bij Ajax kreeg men in aanloop naar De Klassieker twee dompers te verwerken: Kasper Dolberg is niet tijdig hersteld van zijn liesblessure en Amin Younes haakte vlak voor de titanenstrijd ook af, ook wegens fysieke klachten. Dat zorgt ervoor dat Bertrand Traoré weer in de spits staat en dat Justin Kluivert en basisdebutant David Neres op de vleugels mogen starten. Matthijs de Ligt, die een rollercoasterweek achter de rug heeft, begint op de reservebank, omdat Davinson Sánchez en Nick Viergever centraal achterin staan. 

Feyenoord treedt niet alleen zonder haar fans, maar ook zonder blessuregevallen Terence Kongolo, Bilal Basaçikoglu en Sven van Beek aan in de ArenA. Tonny Vilhena, de meest besproken speler van de afgelopen tijd, is er niet bij vanwege zijn schorsing. Eljero Elia is wel weer van de partij, maar kan na zijn blessure nog niet aan de aftrap verschijnen. De absentie van bovengenoemde spelers opent de deur voor Miquel Nelom en Bart Nieuwkoop. Laatstgenoemde krijgt zijn kans op het middenveld wegens de blessures, maar ook omdat hij tijdens trainingen en invalbeurten veel indruk gemaakt heeft. Het wordt zijn zevende duel, maar pas zijn eerste basisplaats van dit seizoen. Dirk Kuyt staat op het middenveld, Jens Toorntra begint als linksbuiten.

De Klassieker in de Amsterdam ArenA begint om 14.30 en wordt gefloten door scheidsrechter Björn Kuipers.

Opstellingen

Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Sinkgraven; Klaassen, Schöne, Ziyech; Neres, Traoré, Kluivert.

Feyenoord: Jones; Karsdorp, Botteghin, Vd Heijden, Nelom; Nieuwkoop, Kuyt, El Ahmadi; Berghuis, Jørgensen, Toornstra.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen