Hattrickheld Van Wolfswinkel pijnigt Heerenveen in Arnhem

8 april 2017, 20:34   Bijgewerkt: 15 april 2017, 18:27

Vitesse heeft in het eigen GelreDome bevestigd waarom het hoger op de ranglijst staat dan SC Heerenveen. De Arnhemmers waren voor het doel veel scherper dan de bezoekers uit Friesland: 4-2. Vooral Ricky van Wolfswinkel had een heerlijke avond tegen het centrale duo van Heerenveen, hij scoorde drie keer.

Op voorhand was het duel tussen de twee subtoppers een mooi affiche. Vitesse beleeft één van de beste seizoenen in jaren met een mooie vijfde plaats en de bekerfinale als beloning. Heerenveen vermaakt elke week het publiek, al koppelt het dat niet altijd aan resultaten. De Friezen zakten zelfs terug naar de achtste plaats, maar beëindigden dinsdag wel een slechte eredivisiereeks met een 3-0 zege tegen Sparta.

Dat resultaat werd behaald zonder Jerry St. Juste en Stijn Schaars. De verdediger keerde in Arnhem wel terug van zijn schorsing, waar Schaars nog niet fit genoeg werd geacht om een hele wedstrijd te beginnen. De dirigent nam dan ook plaats op de bank. Bij Vitesse keerde Arnold Kruiswijk terug in de basis voor Alexander Büttner, die een dissonant was bij de 0-1 zege tegen Heracles eerder deze week. Verder werd de geschorste Kevin Diks vervangen door Kelvin Leerdam.

De jonge Belg werd in de openingsfase echter ook in de steek gelaten door zijn ploeggenoten. Regelmatig doken er middenvelders op buitenspelers op in de zestien die al los waren gekomen van hun directe tegenstander. Het centrale duo met Faes en Jerry St. Juste werd daardoor meermaals geconfronteerd met een overmacht aan Vitesse-aanvallers. Zij moesten bovendien ook nog Ricky van Wolfswinkel, één van de meeste geslepen spitsen van de Eredivisie, in bedwang houden.

Daardoor bleef de spanning in de wedstrijd, ook omdat Luciano Slagveer een snelle counter van Heerenveen doeltreffend afrondde: 2-1. Vanaf dat moment kregen de Friezen, die over de gehele linie voetballend niet eens minder waren, weer hoop. Met een invalbeurt van Schaars, tien minuten na rust, kwam het geloof zelfs helemaal weer terug, getuige kansen op de 2-2 van Sam Larsson en Slagveer. Room was beide keren spelbreker met een fraaie zweefduik na het schot van Larsson en een uitgestoken been na een identiek moment van Slagveer waaruit hij voor rust nog wel scoorde.

Echt leren van de fouten was er niet bij voor de bezoekers. Vijf minuten later anticipeerde de absolute uitblinker beter op een voorzet van Milot Rashica dan St. Juste en Doke Schmidt: 4-1. Het kwam Van Wolfswinkel op een verdiende publiekswissel en een ovationeel applaus te staan.

De score in GelreDome was uiteindelijk wat geflatteerd, al deed Sam Larrson nog wat terug met een fraai afstandsschot waarbij Room slechts toeschouwer was: 4-2. Trainer Jurgen Streppel had de tweede treffer waarschijnlijk graag ingeruild voor de fitheid van Stijn Schaars. De sleutelspeler kreeg vlak voor tijd nog een schop tegen de gekwetste enkel en moet hopen dat hij beter herstelt dan de vorige keer.

Naast de fysieke malheur van Schaars lijdt Heerenveen ook de zevende uitnederlaag op rij. Bij Vitesse kan het niet op, met de vierde overwinning op rij gaan zij vol vertrouwen op weg naar de komende weken. Streppel zal nog wat reparatiewerkzaamheden moeten verrichten voor de Europa League play-offs, die nog wel zeker lijken met een achtste plaats en een ruime voorsprong op de nummer tien van de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen