City en United schieten niks op met doelpuntloze remise

27 april 2017, 23:01   Bijgewerkt: 27 april 2017, 23:07

Voor Manchester City en Manchester United is er na de onderlinge confrontatie weinig veranderd. In het Etihad Stadium werd het donderdagavond 0-0. City blijft daardoor op de vierde plaats staan met 65 punten terwijl United op één punt achterstand volgt.

In de eerste helft was Manchester City de bovenliggende partij. Via Sergio Aguëro kreeg de ploeg van Pep Guardiola direct een goede kans. De Argentijn raakte echter de buitenkant van de paal. Bij andere pogingen van de thuisploeg stond David De Gea goed op te letten. De bezoekers kregen slechts één grote kans via Ander Herrera. Zijn inzet ging echter naast.

In de tweede helft een soortgelijk beeld. City was de enige ploeg die tot kansen wist te komen terwijl United nauwelijks in de buurt kwam van het strafschopgebied van de tegenstander. Veel mogelijkheden kreeg ook de ploeg van Guardiola echter niet. De defensie van United stond prima opgesteld en gaf weinig weg. Daley Blind begon in de basis en speelde negentig minuten.

Wel kreeg City een tegenslag te verwerken. Claudio Bravo moest met nog tien minuten te spelen het veld verlaten met een kuitblessure nadat hij verkeerd terechtkwam. De doelman werd vervangen door Wilfredo Caballero. In de slotfase gebeurde vervolgens veel achter elkaar. Onder toeziend ook van de scheidsrechter gaf Marouane Fellaini Agüero een kopstoot waarna de Belg direct rood kreeg. City leek te profiteren van de man-meer-situatie, maar de goal van Gabriel Jesus werd afgekeurd wegens buitenspel.

Beide ploegen schieten weinig op met een gelijkspel. Manchester City blijft ook na vandaag op de vierde plaats staan, die aan het eind van het seizoen rechtgeeft op deelname aan de voorronde Champions League. Manchester United staat vijfde met één punt minder. Beide ploegen hebben 33 wedstrijden gespeeld. Het gelijkspel betekent voor United wel dat de club nu 24 duels op rij ongeslagen is. Daarmee wordt het clubrecord uit 2010/2011 geëvenaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen