Stengs steelt de show: "Trainer zei: onbevangen spelen"

21 mei 2017, 10:19

Het is een mooie week voor Calvin Stengs. De 18-jarige middenvelder bereikte met AZ de finale van de play-offs om een Europees ticket en in beide confrontaties met FC Groningen in de halve eindstrijd maakte hij een doelpunt. Afgelopen woensdag in het Noordlease Stadion in Groningen was Stengs invaller, in de return in Alkmaar begon hij zaterdag in de basis.

"Ik denk dat ik toch wel iets meer spanning had dan woensdag. Toen moest ik er plotseling in en kon ik me niet echt druk maken, nu weet je het van tevoren. Dan ga je wel meer nadenken, maar het is goed afgelopen. Wat ik dacht? Je denkt: hoe ga ik het doen. Maar voor de rest ben ik rustig gebleven. Onbevangen spelen, zei de trainer ook", aldus Stengs bij FOX Sports.

Stengs zorgde in de return tegen Groningen in de 62ste minuut voor de 3-1, in de openingsfase stond hij met een mooie pass al aan de basis van de 1-0. "Je breekt gelijk de wedstrijd open, dat gaf een lekker gevoel", vervolgt hij. Over zijn doelpunt blijft de middenvelder bescheiden. "Ik scoor niet zo vaak met het hoofd, maar ik knikte hem op zich wel aardig binnen. Goed naar de grond, het was een mooi doelpunt."

"Dit was zeker een mooie week, dit ga ik niet meer vergeten. Het is alleen jammer dat het einde van het seizoen nadert. Maar volgend seizoen zal ik er weer staan", blikt Stengs alvast vooruit. Volgende week wacht eerst nog een dubbele confrontatie met FC Utrecht in de finale van de play-offs. "Eerst moeten we FC Utrecht twee keer verslaan en dan naar de voorronde van de Europa League."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen