Viergever gemotiveerd bij Oranje: "Finale missen heel zuur"

30 mei 2017, 12:25

Oranje kan deze periode op een extra gemotiveerde Nick Viergever rekenen. De verdediger van Ajax moest vorige week door een schorsing namelijk de Europa League-finale tegen Manchester United missen, door een rode kaart in de halve finale tegen Olympique Lyon. Het Nederlands elftal bereidt zich momenteel in het Portugese Lagos voor op een interlandperiode met twee oefenwedstrijden en een WK-kwalificatieduel.

"De grootste klap kwam eigenlijk al na de wedstrijd tegen Lyon, toen was ik een paar dagen alleen maar aan het balen", blikt Viergever nog even terug bij de NOS. "Je krijgt niet vaak de kans om een finale te spelen in je leven, het is heel zuur die te moeten missen door een schorsing."

Door het ontbreken in de finale meldt Viergever zich extra geprikkeld bij het Nederlands elftal. "Omdat ik de laatste wedstrijd bij Ajax niet speelde, wil ik hier wel graag spelen. Ik heb een paar vrije dagen gehad en me kunnen opladen. We moeten er nu bij Oranje twee goede weken van maken."

Viergever wijst drie concurrenten aan op de linksbackpositie. "Nathan Aké, Bruno Martins Indi en Daley Blind, die later deze week aansluit. Ik moet nog laten zien dat ik een basisplaats verdien."

Het Nederlands elftal werkt deze week twee oefenwedstrijden af. Woensdag speelt Oranje in Agadir tegen Marokko, komende zondag is Ivoorkust in De Kuip de tegenstander. Rotterdam is volgende week vrijdag ook het decor van het WK-kwalificatieduel met Luxemburg, waar Aurélien Joachim ontbreekt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen