Druiven zuur voor NEC: club loopt Cillessen-miljoenen mis

25 juni 2019, 16:49

Jasper Cillessen vertrekt binnen afzienbare tijd van FC Barcelona naar Valencia voor een bedrag van circa twintig miljoen. De oude club van Cillessen, NEC, kan echter fluiten naar een vergoeding van de Spaanse club. "Een teleurstelling", zo oordeelt directeur Wilco van Schaik.

Bij een transfer van Cillessen zou NEC recht hebben op een percentage van de transfersom als opleidingsvergoeding, omdat Cillessen in de jeugdopleiding van de Nijmegenaren keepte. Een transfer van zo'n twintig miljoen naar Valencia zou NEC in dat geval rond de één miljoen opleveren, maar de club komt van een koude kermis thuis.

De Gelderlander schrijft dat NEC geen Spaanse cent zal zien, omdat de overgang van Cillessen om een binnenlandse transfer gaat. Volgens de Spaanse regels hoeft Barcelona in die situatie geen opleidingsvergoeding af te dragen. Verrast zijn ze bij NEC niet. "Dit is natuurlijk een teleurstelling, maar wij waren op de hoogte dat we geen cent zouden krijgen", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik tegen de krant over de verwachte binnenlandse overgang.

Lees ook'Cillessen gespot in Valencia: transfer nog een kwestie van tijd'

Op de burelen in De Goffert werd, ondanks de geruchten over een transfer naar Valencia, nog wel gehoopt dat Cillessen toch zou verkassen naar een club buiten Spanje. "Bij een bedrag van twintig miljoen, hadden wij rond de één miljoen euro ontvangen. Dat had voor onze financiële positie een enorme meevaller betekend."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen