Musampa tekent verbintenis bij AZ

Ger
23 november 2007, 19:43   Bijgewerkt: 23 november 2007, 20:05

Kiki Musampa heeft bij AZ zijn handtekening gezet onder een contract tot het einde van het seizoen. De middenvelder had sinds afgelopen zomer geen werkgever, nadat hij vertrok bij het Turkse Trabzonspor. Sinds de voorbereiding op dit seizoen trainde hij al diverse keren mee met de AZ-selectie om zijn conditie op pijl te houden.

Trainer Louis van Gaal kan de 30-jarige Musampa goed gebruiken door de blessures van middenvelders Maarten Martens en Stijn Schaars. Daarnaast speelt Rogier Molhoek dit seizoen op huurbasis voor NAC Breda. De Congolese Nederlander behoort zaterdag al tot de selectie voor het duel met Willem II.

"AZ heeft me nu vastgelegd omdat de spelers voor de linkerflank door blessures dun gezaaid zijn", zegt Musampa op de website van de Alkmaarse club. "Voor mij is het na een paar maanden niet gespeeld te hebben heel goed om nu weer bij een mooie club te spelen. Alles valt dus goed in elkaar."

"Hij voldoet niet exact aan onze profielschets van een linkermiddenvelder van AZ", laat trainer Louis van Gaal weten. "Dat heb ik Kiki ook verteld. Maar nu heb ik te weinig linkspoten in mijn selectie. Eigenlijk alleen Barry Opdam en Sebastien Pocognoli. Dus Musampa is zeker bruikbaar. Misschien gaat hij me verrassen."

De middenvelder maakte in het seizoen 1994-1995 onder Van Gaal bij Ajax zijn debuut in het betaalde voetbal. Musampa: "Van Gaal is iemand die bepalend is geweest voor mijn ontwikkeling als voetballer. Hij heeft me veel geleerd, en ik kan nog steeds veel van hem leren. Ik ben lang weggeweest uit Nederland. Ik ben uiterst gemotiveerd om te laten zien dat ik niet heb stilgestaan de afgelopen jaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen