EK-weblog: Ronaldo? Pirlo? Nee, Wesley Sneijder!

10 juni 2008, 14:55   Bijgewerkt: 10 juni 2008, 15:08

Marco van Basten zei het een paar weken geleden al, toen hij aan tafel zat bij het tv-programma Voetbal Insite. Toen ter sprake kwam dat Italië met Andrea Pirlo een spelmaker van wereldklasse in huis had, was de reactie van de bondscoach helder. "Die hebben wij ook. Wij hebben Wesley Sneijder."

Van Basten wist toen al, wat heel Europa nu ook weet: Sneijder heeft in één jaar bij Real Madrid zo'n goede ontwikkeling doorgemaakt, dat hij inmiddels tot de beste middenvelders van Europa behoort. Zoals Ruud van Nistelrooy enkele weken geleden al zei: "Wesley heeft zich echt stormachtig ontwikkeld. Hij was altijd al heel goed, maar nu is hij echt extreem goed. Hij zit ook goed in zijn vel, hij zit in zo'n fase waarin hij echt alles kan", zei de spits, die bij Real Madrid van dichtbij heeft kunnen meemaken hoe Sneijder zich ontwikkelde.

Maar wat wij niet zagen, zag Van Basten wel. De bondscoach constateerde dat het afgelopen jaar goed ging met zijn oogappeltje in Madrid. Onder de vleugels van coach Bernd Schuster en medespelers als Raúl Gonzalez, Guti, Robinho en natuurlijk Ruud van Nistelrooy werd Sneijder beter en beter en speelde hij een belangrijke rol in het landskampioenschap van Real.

Van Basten

Van Basten

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen