Parool kondigt vertrek Van Praag bij Ajax aan: slechts één commissaris mag blijven

25 april 2024, 18:18   Bijgewerkt: 25 april 2024, 18:25
Foto: © Imago

Michael van Praag, de voorzitter van de raad van commissarissen van Ajax, gaat volgens de Amsterdamse krant Het Parool 'binnen afzienbare tijd' vertrekken. Ook Leo van Wijk, die gelijktijdig met de oud-clubvoorzitter aantrad, zal daarbij het veld gaan ruimen. Alleen Danny Blind zou de dans ontspringen en zijn functie als toezichthouder behouden, terwijl Louis van Gaal de rvc van technisch advies zal blijven voorzien.

Als voorzitter van de rvc was Van Praag verantwoordelijk voor het schorsen van algemeen directeur Alex Kroes, amper twee weken na zijn aanstelling. Eerder op de donderdag werd bekend dat Kroes in de rol van titulair technisch directeur terug zal keren in de Johan Cruijff ArenA, waarmee wordt voldaan aan de diepe wens van de bestuursraad, die 73 procent van de clubaandelen vertegenwoordigt.

Artikel gaat verder onder video

Vorige week werd de rvc van de Amsterdammers al deels ontmanteld toen Georgette Schlick, Cees van Oevelen en Annette Mosman hun vertrek wereldkundig maakten. Van Praag en Van Wijk zullen het drietal dus spoedig gaan volgen, schrijft Het Parool: "Naar verwachting zullen ook voorzitter Michael van Praag en Leo van Wijk binnen afzienbare tijd de rvc verlaten."

Uitzondering
Danny Blind lijkt de dans te gaan ontspringen: voor de oud-aanvoerder (en onder meer -trainer, en -hoofd jeugdopleiding) van Ajax zou 'waarschijnlijk een uitzondering' gemaakt gaan worden. "Dat geldt ook voor Louis van Gaal, de technisch adviseur van de rvc", weet de Amsterdamse krant.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Henk Spaan weet meer over Louis van Gaal en Ajax en doet opvallende onthulling

Henk Spaan komt met nieuws over Louis van Gaal en Ajax. "Hij maakt zich zorgen, hij houdt zich er wel mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Hallelujah ik kan niet wachten hier op goed nieuws 🙏🥳 Danny blind is de enige die openlijk zijn hier niet mee eens te zijn beslissing rvc maak hem voorzitter

Willemklein1950
Link gekopieerd!
    6
    + 1
avatar

Ik zou zeggen, leg eens uit waarom je zo blij bent. Nee, een gluiperd als Kroes aanstellen, die alleen voor eigen gewin gaat, zal Ajax nog wel eens flink kunnen opbreken. Zeer onbetrouwbaar persoon in mijn ogen.

dilima1966
Link gekopieerd!
    8
    + 1
avatar

Het gaat niet alleen om van Praag kroes Jeugd trainers die op een vervelende manier weg gaan trainers aanstellen die totaal ongeschikt zijn sven Mislintat zijn gang lieten gaan onrustig in de club lenderink eitinga allemaal waardeloze stoorzender zijn gaat maar door daar komt nu hopelijk een eind aan komen

KeesC
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Weinig gewin voor Kroes, die heeft net 20k verloren. Ajax aandelen koop je niet om rijk te worden. v. Praag is de gluiperd. Ruim een jaar iets weten en dat dan stilhouden tot het moment dat het jou uitkomt... Dat is pas gluiperig.

Laurens1
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geestig om je domheid zo duidelijk te etaleren hier kleine Willem

Voetbalfan
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Deze slangenkuil komt alleen op deze manier niet uit de problemen. Zo lang Ajax bestaat zijn er te veel zgn. hoofdrolspelers en dat zal altijd zo blijven. Jammer, maar is nu eenmaal zo. Het is net politiek. Ikke, ikke, ikke.

Vito
Link gekopieerd!
    4
    + 1
avatar

Scholletje Blind. Klitten met iedereen en met elke boom meewaaien.

CG
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Ik ben in ieder geval blij als van Praag en de Wijk weggaan !!!

Fons Monsma
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is jammer dat iemand die in het verleden jaren aan een goed Ajax heeft gebouwd dit nu in enkele weken weet af te breken. Als hij direct om de tafel was gegaan met Kroes hadden wij waarschijnlijk al weken geleden een algemeen directeur gehad maar mogelijk met 17.000 aandelen minder. Maar we hebben nu zoals hij bijna lachend aangeeft een technisch directeur lekker zonder tekenbevoegdheid. Met andere woorden Kroes kan geen kwaad. Ondanks dat Van Praag Ajax geen speeltuin vindt is dit een opmerking dat je in een speeltuin verwacht.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen