Perez: "Ik ben gebruikt om een signaal af te geven"

Koen Freriks
9 september 2008, 00:45   Bijgewerkt: 9 september 2008, 07:32

Kenneth Perez heeft in FC Twente een nieuw, fris avontuur gevonden. Toch kan de middenvelder zijn veelbesproken vertrek bij Ajax nog niet loslaten. De 34-jarige Deen voelt zich gebruikt door de nieuwe trainer Marco van Basten en vindt hem een gevaar voor de club. 

Perez kwam afgelopen seizoen in de winterstop nog over van PSV, door wie hij een half jaar eerder bij Ajax was weggeplukt. Aan het eind van de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd hij slachtoffer van de grote schoonmaak van Van Basten.

"Hij zag het niet in mij zitten", zegt Perez tegenover AT5 over zijn oude coach. "Dat ik in het tweede moest spelen, vind ik nog steeds zeer onterecht. Marco heeft mij gebruikt om een signaal af te geven naar de spelersgroep." Volgens Perez levert dat alleen maar angst op bij de veelal jonge spelers van Ajax. "Het kan zo afgelopen zijn met je."

Perez vindt dat Van Basten, die verantwoordelijk is voor het gehele technische beleid, teveel macht heeft. "Ik denk dat hij (Van Basten, red.) meer is dan alleen trainer, hij bepaalt alles. Ze hebben hem bij de club carte blanche gegeven, dus hij kan doen en laten wat hij wil", zegt Perez. Ajax neemt daarmee 'een groot risico', aldus de kersverse speler van FC Twente.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen