Jans baalt van 'masterclass slecht verdedigen'

23 november 2008, 17:40

Ron Jans beleefde zondag een middag om snel te vergeten. Op bezoek bij Willem II had FC Groningen aan een zege voldoende om weer aan kop te komen in de Eredivisie, maar dat zat er geen moment in. De Groningers verloren met 3-0 en zagen bovendien topscorer Marcus Berg een domme rode kaart pakken.

"Wij speelden om de kop te pakken, iedereen was zich daar van bewust. Tot deze wedstrijd hadden wij de minst gepasseerde verdediging. Maar dit was een masterclass slecht verdedigen", zegt coach Jans over de wanprestatie van zijn elftal. "Na de eerste goal hebben we het in een kwartier overgegeven, Ik snap daar helemaal niks van. Tot de 1-0 ging het gelijk op. Willem II heeft het wel afgedwongen. Ik was boos en machteloos. De meeste moeite heb ik met de rode kaart. Dom. Bij 3-0 achter pak je in de 90e minuut geen speler van achteren. Hij zal worden geschorst, dat is vervelend. Hij heeft wel sorry gezegd, dus heb ik hem maar vergeven."

De winnende trainer Andries Jonker was lyrisch over zijn team. "In de training ging het de afgelopen week slecht toen we mooi probeerden te voetballen. Wij zijn geen FC Barcelona, heb ik tegen de spelers gezegd, en ik ben geen tovenaar. Maar in de eerste helft heb ik wel een fantastisch Willem II gezien", glundert hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen