Mourinho wil Messi schorsen voor theatraal vallen

23 februari 2006, 10:06

Zoals verwacht had Chelsea-manager Jose Mourinho veel praatjes na afloop van het duel met FC Barcelona. De Londenaren gingen met 1-2 onderuit, maar volgens de Portugese manager was dit vooral te wijten aan de rode kaart van vleugelverdediger Asier del Horno. De Spanjaard kreeg rood na een bodycheck op Lionel Messi en volgens Mourinho was dat overdreven. "Kunnen we Messi niet schorsen wegens theatraal vallen?", vraagt de Portugese oefenmeester zich af.

"Hoe zeg je het woord cheating in het Catalaans?", vraagt Mourinho aan de verzamelde pers na afloop van het duel. "Of een een terechte rode kaart was? Wat vinden jullie? Ik zelf zeg er niets over, want anders zal ik wel weer een schorsing aan mijn broek krijgen. Barcelona is een geweldige stad met een aantal prachtige theater. Blijkbaar heeft Messi de cultuur van de stad snel onder de knie, want hij voerde een prachtig stukje theater op."

Jose Mourinho portret

Jose Mourinho portret

Messi zelf is zich van geen schuld bewust. De Argentijn benadrukte wel dat Del Horno enkele minuten eigenlijk al van het veld had moeten worden gestuurd. "Zijn eerste overtreding was een rode kaart, bij de tweede tackle weet ik het niet zeker. Hij kon een rode kaart geven, het was voor mij een kwestie van 50-50. Om eerlijk te zijn heb ik niet goed kunnen zien wat er gebeurde."

Ook Barcelona-trainer Frank Rijkaard snapte weinig van de woede van Mourinho. "Ik zie regelmatig zware overtredingen op Messi en hij is er niet de speler naar om overdreven theatraal naar de grond te gaan. Voor ons was dit gewoon een uiterst belangrijke overwinning. We hebben voldoende doelkansen weten te creëren, het enige minpunt is dat we op een rare manier een tegendoelpunt weg gegeven hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen