AZ en Heerenveen tussen hoop en vrees

23 februari 2006, 15:10

Voor AZ als SC Heerenveen is het vanavond een kwestie van alles of niets. Beide ploegen verloren hun eerste ontmoeting met respectievelijk Real Betis en Steaua Boekarest en zullen vanavond vol aan de bak moeten om alsnog de volgende ronde te bereiken. Heerenveen moet in Boekarest een 3-1 achterstand zien weg te poetsen, terwijl AZ in haar eigen Alkmaarderhout moet proberen om de 2-0 achterstand recht te breien.

Dat de twee laatste Nederlandse vertegenwoordigers in het UEFA Cup-toernooi het zwaar zouden krijgen tegen Betis en Steaua, stond bij voorbaat vast. Maar dat zowel AZ als Heerenveen in de eerste wedstrijd met duidelijke cijfers ten onder zou gaan, had vrijwel niemand verwacht. Heerenveen werd in eigen stadion overklast door een elftal ontketende Roemenen, terwijl AZ zich in Sevilla door individuele fouten zelf de das om deed.

Er moet dus gescoord worden en om dat te bereiken zal AZ-trainer Louis van Gaal vermoedelijk zowel Barry van Galen als Kenneth Perez het veld in sturen. Verwacht wordt dat Van Galen achter de spitsen zal spelen en dat Perez vanaf de linkerkant voor gevaar moet zorgen. Shota Arveladze, net op tijd hersteld van een dijbeenblessure, moet in de punt van de aanval voor de Alkmaarse productie zorgen.

Dat Stuttgart na die nederlaag in eigen stadion destijds nog verder zou komen, had niemand verwacht. Wat dat betreft bevinden AZ en Heerenveen zich nu in een vergelijkbare situatie, want op voorhand lijkt de situatie bijzonder problematisch. Het verleden heeft echter uitgewezen dat niets onmogelijk is. Zowel AZ als Heerenveen heeft weinig meer te verliezen en moet vol kiezen voor de aanval. Het wordt alles en niets. De UEFA Cup-finale vindt in mei plaats in Eindhoven, na vanavond weten we of er nog een kans bestaat dat die finale een Nederlands tintje krijgt.

Vermoedelijke opstellingen:

AZ: Timmer; Jaliens, Opdam, Mathijsen, De Cler; Landzaat, Van Galen, Schaars; Sektioui, Arveladze, Perez

SC Heerenveen: Vandenbussche; Seip, Hansson, Breuer en Derveld (Jeroen Drost); Prager, Norregaard en Pranjic; Yildirim, De Vries (Bruggink) en Nilsson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen