Slippertje Stekelenburg voorkomt oefenzege Oranje

11 februari 2009, 22:26   Bijgewerkt: 11 februari 2009, 23:20

Nederland is er niet in geslaagd om de oefenwedstrijd tegen Tunesië in winst om te zetten. In een bij vlagen spijkerhard duel zette invaller Klaas Jan Huntelaar Oranje nog wel op voorsprong, maar even later bepaalde Saihi de eindstand op 1-1. Bij dit doelpunt ging doelman Maarten Stekelenburg niet vrijuit.

De wedstrijd tussen Tunesië en Nederland heette een 'vriendschappelijke wedstrijd' te zijn, maar van enige vriendschap tussen beide teams was in Tunis geen sprake. Met name de Tunesiërs hakten en zaagden er flink op los. Elke Nederlander die dreigde te ontsnappen, werd op één of andere manier naar de grond gewerkt.

Met name voor rust bepaalden overtredingen het wedstrijdbeeld en was er van goed voetbal geen sprake. Toch had Nederland duidelijk het beste van het spel, zonder echte kansen te creëren. Een treffer van Heitinga werd, volkomen terecht, afgekeurd wegens buitenspel. Achterin kwam Oranje amper in de problemen, waardoor Edson Braafheid een rustig debuut kende. De linksback van FC Twente begon wat nerveus, maar speelde daarna een solide wedstrijd.

Deze treffer zou, gezien het povere spel van de Tunesiërs, genoeg hebben moeten zijn voor de zege. Een fout van Maarten Stekelenburg voorkwam dat echter. De doelman van Ajax grabbelde naast een schot van Saihi, dat bijna recht op hem afkwam. Dit was voor Stekelenburg, die ook in clubverband de laatste weken geen beste indruk maakte, zijn zoveelste foutje in korte tijd.

In de slotfase probeerde Oranje nog wel om de 1-2 te forceren, maar het bleef bij een gelijkspel. Ook de komst van Gregory van der Wiel, die met nog tien minuten op de klok als invaller mocht debuteren, veranderde daar niets meer aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen