Mager Oranje wint nipt van Ecuador

1 maart 2006, 22:38

Slechts vijftien minuten kon Oranje bekoren, in het oefenduel tegen Ecuador. Na een dramatische eerste helft kwam de ploeg van Van Basten sterk uit de kleedkamer en zette Dirk Kuyt de Oranjebrigade op voorsprong. De fans gingen er vervolgens eens goed voor zitten, maar na een aardige fase zakte het niveau van Nederland weer weg. Het bleef uiteindelijk 1-0 tegen het zwakke Ecuador, waardoor Nederland 2006 gestart is met een zege. Een zege zonder franje, wel te verstaan.

In de koude Amsterdam ArenA bakten beide ploegen er aanvankelijk weinig van. Met Meerdink in plaats van de zieke Van Nistelrooy en Jaliens als rechtsback oogde Oranje in haar nieuwe shirt in de eerste helft onwennig, onsamenhangend en kwaliteitsarm. George Boatang had centraal op het middenveld de voorkeur gekregen boven Hedwiges Maduro, maar de middenvelder van Middlesbrough slaagde er geen seconde in om indruk te maken. Omdat ook Mark van Bommel en Arjen Robben een matige partij speelden, slaagde Nederland er niet in om een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen.

Met Hedwiges Maduro voor Philip Cocu kwam Oranje met nieuw elan uit de kleedkamer voor de tweede helft. Binnen een minuut schoot Giovanni van Bronckhorst van afstand op het Ecuadoriaanse doel en dat bleek het begin van een spervuur aan Oranje-aanvallen. In de 49ste minuut zorgde Kuyt, na een handig kopballetje van Meerdink, dan ook voor de 1-0. Hierna kreeg diezelfde Kuyt een binnen tien minuten aantal uitstekende mogelijkheden om het duel te beslissen, maar de Katwijker had zijn vizier duidelijk niet op scherp staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen