Heerenveen moet oppassen na remise bij Heracles

4 april 2009, 21:40   Bijgewerkt: 4 april 2009, 22:38

SC Heerenveen moet oppassen dat het de vierde plaats, die aan het einde van de competitie recht geeft op directe plaatsing voor de Europa League (UEFA Cup), in het zicht van de haven niet verspilt aan PSV. Op bezoek bij Heracles Almelo gaven de Friezen in de slotfase een 0-1 voorsprong uit handen (1-1), waardoor de Brabanders zaterdag op drie punten achterstand van Heerenveen kunnen komen.

De ploeg van trainer Trond Sollied speelde in Almelo niet groots, maar gaf amper een kans weg. Tien minuten voor tijd scoorde Mark-Jan Fledderus echter toch nog uit een vrije trap, waarmee hij de treffer van Kristian Bak Nielsen teniet deed. Heracles eindigde met tien man, omdat Kwame Quansah in blessuretijd wegens slaan rood kreeg.

Het brak de wedstrijd niet open. Beide ploegen leden veel balverlies en Friese steunpilaren als Roy Beerens en Danijel Pranjic kwamen amper in het spel voor. Beerens viel alleen op door een botsing met Pieckenhagen. Het leverde de keeper geel op en de rechtsbuiten een blessure.

Na rust werd het beter. Een schot van Everton werd ternauwernood geblokt door Goran Popov, terwijl een poging van Quansah op de vuisten van Brian Vandenbussche strandde. Tussendoor was de beste kans trouwens voor Pranjic. De Kroaat draaide de bal rakelings naast.

Daarna riep Heerenveen het onheil over zichzelf af door achteruit te lopen. Die strijdwijze werd afgestraft. Bij een vrije trap verwachtte iedereen een poging van Ricky van den Bergh, maar Fledderus bewees ook een specialist te zijn: 1-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen