Feyenoord vecht zich naar belangrijk punt in Utrecht

3 mei 2009, 16:21   Bijgewerkt: 4 mei 2009, 11:42

Feyenoord is dicht bij deelname aan de play-offs. De Rotterdammers hielden rivaal FC Utrecht in de Galgenwaard op een 2-2 gelijkspel en omdat NAC Breda met 1-0 verloor van De Graafschap stijgen ze naar de zevende plaats. Een zege volgende week thuis tegen Roda JC is voor de ploeg van coach Leon Vlemmings nu voldoende om het karwei af te maken.

Voor FC Utrecht telde zondag maar één ding: de winst. De ploeg van Ton du Chatinier leek enkele weken geleden nog moeiteloos af te koersen op de play-offs, maar een dramatische reeks van vijf punten uit de laatste acht duels veranderde dat. Omdat Feyenoord in diezelfde periode liefst twaalf punten méér pakte, passeerden de Rotterdammers Utrecht op de ranglijst.

Het verschil tussen beide teams was twee punten en omdat Feyenoord op de slotdag van de competitie een relatief gemakkelijke wedstrijd heeft (thuis tegen Roda JC), was dit voor FC Utrecht de laatste kans om Feyenoord in te halen.

FC Utrecht leek zich dit te beseffen, want de thuisploeg begon gretig en scherp aan de wedstrijd . Hoewel de eerste kans voor Feyenoord was, al na twee minuten via Roy Makaay, was FC Utrecht met afstand de betere ploeg. Na ruim tien minuten kreeg de thuisclub een eerste kans om op 1-0 te komen, toen de bal op de stip ging na een overtreding van Kelvin Leerdam op Tom Caluwé. De penalty van de Belg werd echter fraai gestopt door Feyenoord-keeper Timmer.

Amper twee minuten later revancheerde Caluwé zich voor deze misser, door vanaf de rand van het strafschopgebied op prachtige wijze de openingsgoal binnen te schieten.

Feyenoord-coach Vlemmings had genoeg gezien en wisselde al na twintig minuten de zwak spelende rechtsback Kelvin Leerdam voor Dwight Tiendalli. Dat bleek een prima zet, want het duurde niet lang voordat Feyenoord wat meer controle over de wedstrijd kreeg. Na amper een half uur tekende Jon Dahl Tomasson voor de 1-1, na een prima voorzet van Giovanni van Bronckhorst.

In de razend spannende tweede helft kantelden de kansen voortdurend. Feyenoord begon sterk en raakte via Fer en De Cler twee keer de lat, maar FC Utrecht leek de grote winnaar de worden toen Sander Keller van dichtbij een hoekschop binnenwerkte. Feyenoord wankelde en de 3-1 leek dichter bij dan de 2-2, maar een kwartier voor tijd zorgde Georginio Wijnaldum voor de gelijkmaker. De kleine aanvaller kopte van dichtbij een fraaie voorzet van Diego Biseswar binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen