Rijkaard verslaat Ten Cate, topclubs falen

17 september 2009, 20:59   Bijgewerkt: 17 september 2009, 22:43

Frank Rijkaard heeft het Nederlands onderonsje in de eerste speelronde van de groepsfase van de Europa League zonder problemen gewonnen van Henk ten Cate. In Griekenland won Rijkaards Galatasaray met 3-1 van Ten Cate's Panathinaikos.

Het duel tussen de Amsterdamse coaches, die in het verleden nog samenwerkten bij FC Barcelona, werd beslist door doelpunten van Elano, Milan Baros en Josu Sarriegi. Dimitrios Salpingidis deed bij een 3-0 stand nog iets terug namens de thuisploeg. De andere wedstrijd in deze poule, tussen Sturm Graz en Dinamo Boekarest werd in Oostenrijk met 1-0 gewonnen door de Roemenen. Daardoor gaat Galatasaray op doelsaldo aan de leiding in groep F.

De Nederlandse inbreng bij Hamburger SV heeft de club uit de Hanzestad niet langs Rapid Wien kunnen helpen. In de Oostenrijkse hoofdstad leden die Rothosen een verrassende 3-0 nederlaag. Eljero Elia en Joris Mathijsen hadden een basisplaats bij HSV, evenals voormalig FC Groningen-spits Marcus Berg. In dezelfde groep ging Celtic, met Glenn Loovens in de basis, onderuit bij Hapoel Tel Aviv: 2-1.

HSV en Celtic waren niet de enige clubs die donderdagavond verrassend punten lieten liggen. Ook AS Roma, dat in de kwalificatieronde met 1-7 over AA Gent walste, liep averij op. De Italiaanse hoofdstedelingen waren in Zwitserland niet opgewassen tegen FC Basel: 2-0. Valencia, ten slotte, faalde eveneens. Bij Lille kwam de club uit de sinaasappelstad niet verder dan 1-1. Maduro speelde bij Valencia het hele duel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen