Belgisch toptalent Rits (16) wil ooit naar Ajax

10 april 2010 – Ajax maakt in de toekomst een goede kans om Mats Rits te strikken. De pas zestienjarige speler van Germinal Beerschot, die in België te boek staat als een groot talent, heeft zijn voorkeur uitgesproken voor Ajax.

Rits is ondanks zijn jonge leeftijd basisspeler bij Germinal Beerschot. Vergelijkingen met leeftijdsgenoot Romelu Lukaku, die wekelijks de show steelt bij Anderlecht, verwijst hij naar de prullenbak. "Wat Romelu doet, kun je van niemand verwachten. Lukaku is Rits niet", stelt Rits tegenover Sporza.

"Door de prestaties van Lukaku ontstond hier een beeld dat iedereen daartoe in staat zou moeten zijn. Maar die vergelijking is gewoon onmogelijk te maken. Wat Romelu doet is uitzonderlijk", vindt Rits, die een groot verschil opmerkt met Lukaku. "Neem bijvoorbeeld zijn lichaam. Lukaku is een beest, een monster. Helemaal anders dan ik. Ik zit nu in de sportschool om juist een beetje body te krijgen."

Rits verbaast zich wel dat zijn ontwikkeling zo snel gaat. "Vorig jaar speelde ik nog tegen de zoon van Philippe Clement. Nu sta ik met Clement zelf op het veld. Dat is een gigantische stap", zegt de spelmaker, die droomt van een overgang naar Ajax. "Ik heb op mijn zestiende een mooi contract van Germinal Beerschot gekregen en wil hun vertrouwen niet beschamen. Maar ooit wil ik graag naar Ajax."

Ajax volgt de verrichtingen van Rits al een tijd. Een jaar geleden was volgens Belgische media een overgang zelfs al in de maak, maar zover kwam het toen nog niet.

Reacties

Ajax

gerelateerd