FC Utrecht maakt zich op voor cruciaal slotduel

Ger
13 april 2006, 16:30

Teleurstelling of opluchting? De spelers van FC Utrecht zaten woensdagavond na het verloren uitduel bij FC Groningen (2-1) korte tijd in de knoop met hun gevoelens. De equipe van Foeke Booy verspeelde in Euroborg een uitgelezen kans om zich definitief te plaatsen voor de play-offs voor de Champions League. Niettemin hebben de Domstedelingen komende zondag in de laatste competitieronde tegen Willem II nog alles in eigen hand om Europees voetbal te bewerkstelligen. FCUpdate.nl peilde de meningen van Utrechters Tom Caluwé en Joost Broerse over de zinderende slotfase van het seizoen.

Broerse vult aan: "De doelstelling was om tegen Groningen in ieder geval een puntje te pakken. Het liefst hadden we er drie meeggenomen, want dan waren we zeker geweest van de top vijf. Dat hebben we nagelaten, dus rest er opluchting omdat zij niet de 3-0 hebben gemaakt. In dat geval had Groningen ons ook in doelsaldo ingehaald. Door de 2-1 eindstand blijven we aan de goede kant zitten."

Volgens Broerse speelde scheidsrechter Ben Haverkort een rol bij de tweede Groningse goal. "Die vrije trap waaruit het doelpunt van Lindgren valt, was zeker niet terecht. Dat vond ik echt niet goed gefloten van Haverkort. Hij gaf Groningen sowieso meer spelhervattingen. Feit blijft wel dat we gewoon niet goed staan te dekken. Natuurlijk zijn die ballen gevaarlijk als ze vlak voor het doel komen, maar als jij niet bij de bal kan dan moet je voorkomen dat je man gericht op doel kan koppen."

foeke booy en assistent john van loen

foeke booy en assistent john van loen

Een overwinning tegen Willem II volstaat voor FC Utrecht om te finishen in de top vijf. Bij ieder ander resultaat zijn de Domstedelingen afhankelijk van de uitslag bij FC Twente - FC Groningen. "Ik zie wel mogelijkheden maar we moeten ons bewust zijn dat we heel hard moeten werken", aldus Caluwé. "Het is niet zo omdat Willem II op de zeventiende plaats staat, dat ze een slechte ploeg hebben. Er zit veel talent in die spelersgroep, dus het gaat gaat een lastige wedstrijd worden. Maar als Utrecht zijnde moet je thuis winnen van Willem II. Anders verdien je het misschien ook niet om Europa in te gaan. Het is mijn oude club en ik zie er naar uit om die wedstrijd te spelen." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen