Van Marwijk verwijdert De Jong uit selectie

4 oktober 2010, 12:52   Bijgewerkt: 4 oktober 2010, 15:01

Bert van Marwijk heeft harde maatregelen genomen tegen Nigel de Jong. De coach van Oranje heeft de middenvelder van Manchester City uit de selectie voor de EK-kwalificatieduels met Moldavië en Zweden verwijderd, na diens forse tackle op Hatem Ben Arfa. De Newcastle United-speler liep daarbij een dubbele beenbreuk op. Wout Brama en Urby Emanuelson zijn bij de groep gehaald.

“Ik heb het de spelersgroep zojuist verteld”, zegt Van Marwijk in een persbericht. “Ik heb hen gezegd dat ik geen andere mogelijkheid zag. Binnen afzienbare tijd ga ik nog eens met Nigel gaan praten. Nu wil ik me met de staf en de spelersgroep volledig concentreren op de komende twee belangrijke kwalificatiewedstrijden.”

Het is niet de eerste keer dat De Jong in opspraak komt vanwege een harde tackle. De Nederlander ging eerder al over de schreef tegen Xabi Alonso en Stuart Holden. Laatst vermelde brak daarbij een been. Van Marwijk heeft al met De Jong gesproken over diens harde spel, maar kennelijk heeft dat geen effect gehad. Binnenkort gaat de trainer een tweede poging wagen. In het Algemeen Dagblad zei hij eerder op de dag ‘moeite te hebben met de manier waarop De Jong onnodig de grens opzoekt’.

Nederland gaat komende vrijdag in Chisinau op bezoek bij de nationale selectie van Moldavië. De dinsdag daarop is Zweden de tegenstander in Amsterdam.

Bekijk hier de spijkerharde overtreding van De Jong op Ben Arfa

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen