Landzaat bezorgt Twente zege in de Kuip

16 oktober 2010, 22:36   Bijgewerkt: 16 oktober 2010, 23:46

Na jaren waarin FC Twente telkens te weinig kreeg in de Kuip, hebben de Enschedeërs eindelijk eens de volle buit gepakt in Rotterdam-Zuid. Uitgerekend Denny Landzaat, de man die deze zomer bij Feyenoord niet in aanmerking kwam voor een nieuw contract, bezorgde de landskampioen de drie punten: 0-1.

Die serie begon in het seizoen 2006/ 2007, toen Feyenoord onder Erwin Koeman een dreigende crisis afwendde door met 2-1 te winnen. In de jaren daarna was het telkens hetzelfde. Vorig seizoen pakte Twente in competitieverband wel een punt (1-1), maar ook toen overheerste frustratie bij de Tukkers. Pas in blessuretijd kwam Feyenoord immers op 1-1. In de beker ging het, enkele maanden later, weer mis voor de Tukkers. Ze tikten Feyenoord voor rust helemaal weg (0-1), maar de overwinning ging toch naar de thuisploeg (2-1). “Er gebeuren altijd rare dingen in de Kuip”, verzuchtte toenmalig FC Twente-coach Steve McClaren vervolgens.

Aan de andere kant claimde Feyenoord een strafschop na een handsbal van Douglas en leek het op 1-0 te komen toen diezelfde Douglas een voorzet van Ruben Schaken verkeerd raakte. De bal leek in eigen doel te gaan, maar via de paal rolde hij in de handen van keeper Mihaylov. Daarmee was het gevaar nog niet geweken, want scheidsrechter Bossen interpreteerde de merkwaardige inzet van Douglas als een terugspeelbal en gaf Feyenoord een indirecte vrije trap, amper vijf meter van het goal. Luigi Bruins ging achter de bal staan, maar verzilverde het cadeautje niet.

Diezelfde Landzaat bezorgde zijn oude werkgever nu dus alweer de vijfde nederlaag in dit prille seizoen en FC Twente de eerste competitiezege in de Kuip sinds februari 2002. Fedor Smolov leek het feestje van Landzaat en Twente nog te verpesten, maar van heel dichtbij wist hij de bal in blessuretijd niet in het net te krijgen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen