Van der Wiel: "Ben helemaal niet te nonchalant"

26 december 2010, 10:00   Bijgewerkt: 26 december 2010, 10:08

Gregory van der Wiel zal het jaar 2010 niet snel vergeten. De rechtsback was in de eerste maanden van het jaar met Ajax onverslaanbaar, won de beker en plaatste zich voor het eerst voor de Champions League. Maar het absolute hoogtepunt volgde in juni en juli, toen hij als basisspeler bijna wereldkampioen werd met Oranje.

De finale tegen Spanje was voor Van der Wiel, ondanks de 1-0 nederlaag, het hoogtepunt van het jaar. "De finale was zó mooi. Het stadion was ontzettend groot en je zag alleen maar flitsen van de camera's in het publiek. "Ik voel mij vereerd dat ik de finale heb mogen spelen. Als jonge jongen is het natuurlijk prachtig. Vroeger was het een droom, nu heb ik het zelf mogen meemaken", zegt hij op Ajax.nl.

"Het is heel anders dan spelen met Ajax", vervolgt de rechtervleugelverdediger. "We zijn ook heel ver gekomen in het toernooi, dat is uniek. In Nederland word je gehuldigd en vaar je door de grachten....ja, dat is fantastisch om mee te maken."

Van der Wiel hield zich op het WK prima staande tussen de wereldtop en lijkt in de Eredivisie al op routine te kunnen spelen. De pas 22-jarige rechtsback van Ajax krijgt hierdoor nog wel eens het verwijt dat hij te nonchalant is, maar dat klopt volgens hem niet. "Soms krijg je te horen dat je te nonchalant bent, maar dat is niet zo. Ik ben juist heel gedreven en standvastig. Als ik iets wil, ga ik er honderd procent voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen