Huntelaar: "Wil zo veel mogelijk scoren"

10 februari 2011, 00:01   Bijgewerkt: 10 februari 2011, 01:01

Klaas-Jan Huntelaar laat er de laatste maanden geen enkele twijfel over bestaan wie de spits van Oranje is. De aanvaller kreeg door een blessure van Robin van Persie een kans in de punt van de aanval en grijpt die met beide handen aan. Tegen Oostenrijk (3-0) was hij voor de zesde keer op rij trefzeker in een interland.

Met zijn treffer evenaarde hij de legendarische Kick Smit op de topscorerslijst aller tijden van Oranje. Sneijder en Smit staan nu op twintig goals, slechts vier minder dan bijvoorbeeld Marco van Basten. "Kick Smit ken ik wel ja", reageert Huntelaar. "Maar die topscorerslijst is geen doel op zich. Ik wil gewoon zo veel mogelijk scoren."

Door zijn goals lijkt het uitgesloten dat Huntelaar volgende maand, als Van Persie mogelijk weer van de partij is, buiten het team valt. De spits lijkt op basis van zijn goals onomstreden, al blijft hij zelf voorzichtig. "Of ik speel tegen Hongarije, moet je aan de bondscoach vragen. Daar houd ik me niet mee bezig. Belangrijk voor mij is dat ik het elke wedstrijd laat zien, dat ik belangrijk ben op het veld. Of de bondscoach me niet kan passeren, zien we dan vanzelf", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen